Vágólapra másolva!
A címvédő MKB Veszprém hazai pályán három góllal nyert a Dunaferr ellen a Budapest Bank férfikézilabda-liga csütörtöki rangadóján.

17. forduló
MKB Veszprém - Dunaferr SE 33-30 (18-11)
Veszprém, 2500 néző
vezette: Herczeg, Südi
Veszprém: Perics - Gulyás 2, Lazarov 7/1, Eklemovic 2, Gál 2, Pérez 6, Pásztor 2, Csere: Tatai (kapus), Putics 6, Vujin 1, Cozma 3, Iváncsik G. 2,
Dunaferr: Stochl - Iváncsik T. 11/6, Nagy K.1, Kukucka 5, Zubai 2, Császár 6, Törő, Csere: Djukic 4, Grebenár, Rosta 1,
büntetők: 2/1, illetve 9/6
kiállítások: 6 perc, illetve 14 perc

A találkozó első gólját Iváncsik Tamás szerezte, majd ezt követően a két csapat játékosai felváltva érték el szebbnél szebb találataikat. A tizedik perctől azonban elkapta a fonalat a Veszprém, és a bravúrok sorát bemutató Perics, valamint a gólerős Lazarov vezérletével gyorsan ellépett a vendégektől. A Dunaferr szinte képtelen volt a kapuba találni, tizenhárom perc alatt mindössze egyszer volt eredményes, akkor is csak büntetőből. A végére sikerült felpörögniük az újvárosiaknak, de ez csak arra volt elég, hogy a szünetig ne nőjön tovább a hazaiak addig megszerzett előnye (18-11).

A második félidőre mezt cseréltek az MKB játékosai, és úgy tűnt, hogy ez inkább őket zavarta meg, mivel alig négy perc alatt szerzett négy góljukkal felzárkóztak Imre Vilmos tanítványai. A rövidzárlat azonban nem tartott sokáig Lazarovéknál, és visszataláltak magabiztos játékukhoz. Szinte a játékrész teljes egészében állandósult a négygólos különbség, amit csak öt perccel a vége előtt lett volna esélye csökkenteni a Dunaferrnek. A lehetőséggel azonban ekkor sem tudott élni, így az utolsó húsz percben már nem teljes intenzitással hajtó hazaiak megérdemelt sikert arattak a Dunaújváros ellen (33-30).

Mobilpress