Vágólapra másolva!
Háromgólos előnyt szerzett az MKB Veszprém a vendég német THW Kiel ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében zajló párharc első mérkőzésén.

Férfi BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém - THW Kiel (német) 39-36 (19-20)
Veszprém, 3000 néző
v.: Laursen, Nielsen (mindkettő dán)
Veszprém: Peric - Tombor 1, Lapcevic 4, Gál 6, Lusnyikov, Pérez 4, Pásztor 3. Csere: Tatai (kapus), Putic 3/3, Vujin 3, Cozma 2, Gulyás 2, Lazarov 7/1, Eklemovic 4.
Kiel: Omeyer - Zeitz 1, K. Andersson 6, Ahlm 4, Lövgren 4, Karabatic 10/6, Lundström 6/1. Csere: M. Andersson (kapus), Katvicnik 3, Szilágyi, Klein 2.
hetes: 5/4, illetve 8/7
kiállítás: 14 perc, illetve 8 perc

A gyors német gárda pillanatok alatt elhúzott 3-1-re. A hazaiak eleinte Putic büntetőivel tartották a lépést, de a vezetést nem sikerült megszerezniük. Hihetetlen sebességgel játszott mindkét együttes, szinte nem volt elrontott támadás a Kielnél. A remekül küzdő magyar bajnok a 12. percben jutott először előnyhöz (9-8), majd Peric 7 méterest és két ziccert hárított gyors egymásutánban.

Támadásban azonban sokat hibáztak a társak, és a Kiel fordított, igaz, elhúzni nem tudott. Eleinte a sérülésből felépült Perez nem érezte a ritmust, két gólja mellett több labdát elszórt. A vendégek a félidő előtti szakaszban is bírták az őrületes tempót. Karabatic kiállítása alatt ugyan elfogyott a sovány előnyük, de azonos létszámnál megint a Kiel akarata érvényesült.

A második félidő elején felváltva estek a találatok, csak amíg a németek könnyedén találtak be - még emberhátrányban is -, addig a hazaiak nehezebben boldogultak. A 39. percben újra a Veszprémnél volt az előny (25-24), de ez nem tartott sokáig, mert Perezt, Vujint és Lusnyikovot kiküldték. Ráadásul Putic hétméterest rontott.

A magyar csapat rohant az eredmény után, több-kevesebb sikerrel. Az 53. percben Gulyás találatával megint a hazaiak vezettek (33-32), de a gólszerző kétperces kiállítást kapott. Eklemovic emberhátrányban növelte az előnyt. Paprikás hangulatban folyt a végjáték, a veszprémiek szinte extázisba kerültek, a rivális pedig sorra hagyta ki a helyzeteit.

Forrás: MTI

Tomboréknak nem lesz könnyű dolguk Németországban

A kiváló hajrának köszönhetően a Veszprém megérdemelten nyert a sztáralakulat ellen, ám így is pokolian nehéz visszavágóra számíthat csütörtökön 20 órakor, várhatóan 10 ezer néző előtt.

További eredmények:
Flensburg-Handewitt (német) - Barcelona (spanyol) 31-21 (13-10)
A vendégeknél Nagy László volt a legeredményesebb öt góllal.

Ciudad Real (spanyol) - Portland San Antonio (spanyol) 26-21 (9-14)

Valladolid (spanyol) - Gummersbach 36-36 (19-16)