Vágólapra másolva!
Két német-magyar válogatott vízilabda-mérkőzést is rendeznek szombaton Magdeburgban: fél 6-tól a női válogatottak szállnak vízbe, majd este 8 órától a férficsapatok küzdenek meg egymással barátságos meccsen, de a világbajnoki előkészületek egyre fontosabb hajrájának jegyében, lévén a vendéglátók is mindkét csapatukkal résztvevői a március-áprilisi ausztráliai vb-nek.

Az ideális csapat megtalálását segítheti a németországi kiruccanás mindkét magyar szövetségi kapitánynak, mert bizony gondban lenne mind Kemény Dénes, az olimpiai bajnok, vb-második férfi-, mind pedig Godova Gábor, a világbajnoki címvédő női együttes szakvezetője, ha most kellene megadni a melbourne-i vb-n szerepeltetendő 13 játékos nevét.

Kemény kapitány 19 pólóst foglalkoztatott az elmúlt hónapokban, s bár a múltheti kolozsvári nemzetközi torna részben arra is szolgált (volna), hogy a szakember meglelje az ausztráliai világbajnokságon harcba küldendő alakulatát, a játékosok nem könnyítették meg a helyzetét, mivel gyakorlatilag mindenki vb-csapattagságért kiáltó teljesítményt nyújtott. A németek elleni tesztmérkőzés talán segít a keretszűkítésben, ha mégsem, még mindig ott van a magdeburgi túrát követő kétkapuzás idehaza a horvátokkal, illetve a végső döntést elodázni már nem hagyó Volvo-kupa március első hétvégéjén, Debrecenben, ahol a görög, a román és a német válogatott lesz a vendég.

Ahogyan nem tarthatott társaival a Kemény-legénység három Olaszországban légióskodó tagja, Kásás Tamás, Madaras Norbert és Szécsi Zoltán, ugyanúgy az olasz különítmény okoz fejtörést Godova Gábornak is, aki különböző okokból nem vetheti be Magdeburgban Drávucz Ritát, Stieber Mercedest és Tóth II. Andreát. Utóbbitól, a harmadik számú kapus Tóthtól maga a november óta hivatalban levő szövetségi kapitány köszönt el, miután azt már eldöntötte, hogy Melbourne-ben Horváth Patríciát és Brávik Henriettát védeti. Ugyanakkor az alapembernek számító Drávucz otthoni baleset miatt került ki a keretből, mivel egy balszerencsés esés következtében jobbkeze középcsontja eltörött, így bizonytalanná vált vb-részvétele. Stieberre pedig azért nem számíthat Godova Németországban, mert erre a víkendre a magyar válogatott csapatkapitányát még Itáliába rendelte vissza firenzei klubcsapata, a Fiorentina. Ennélfogva a nők szakvezetője is 16 játékossal kelt útra Magdeburgba.