Vágólapra másolva!
A Borsodi Jégkorongliga elődöntőjének 3. mérkőzésén az Újpest büntetők után nyert Dunaújvárosban, és 2-1-re szépített a három sikerig tartó párharcban.

Borsodi Jégkorongliga, elődöntő, 3. mérkőzés
Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu - Újpest 4-4 (1-1, 3-3, 0-0, 0-0), büntetőkkel 1-2
Dunaújváros, 600 néző
vezette: Kicses, Gebei, Wolf
gól: Kiss, Erdélyi, Azari, Berta, illetve Voskar 2, Szajbert, Gergely

Nagy feszültség és parázs jelenetek sora jellemezte az első harmadot, amelyben a volt játékostársa okozta sérüléséből felépült Voskár már a harmadik percben megszerezte az újpestiek vezető találatát. Ezt követően számtalan emberelőnyös helyzetet hagyott ki a Dunaújváros, a tizenhetedik percben aztán Kiss Ákos lopta el a korongot, majd higgadtan a hálóba lőtt, így döntetlennel ért véget az első húsz perc (1-1).

A folytatásban Szajbert és Gergely találatával két góllal elhúztak a fővárosiak előnye. Erdélyi góljával próbáltak felzárkózni az Acélbikák, ám Voskár találatával ismét kettő lett a különbség. Amikor pedig már mindenki elkönyvelte, hogy magabiztos előnyét nem veszti el az UTE, akkor az újvárosi fiatalok a védők megingásait kihasználva Azari és Berta révén kiegyenlítettek (4-4).

A zárófelvonásban az Újpest játszott mezőnyfölényben, de veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. A hazaiak kontrákra rendezkedett be, de ők sem tudtak betalálni, így a rendes játékidő után jöhetett a hirtelen halál, majd pedig a büntetők.A vendégeknél Dubek és Ladányi, míg a hazaiaknál csak Kiss volt eredményes, így au Újpest sikerét hozta a találkozó (5-6).

A három győzelemig tartó párharcban a Dunaújváros vezet 2-1-re, folytatás pénteken.

Mobilpress