Vágólapra másolva!
A házigazda románok felett aratott nagykülönbségű, vasárnapi sikerrel mind a négy mérkőzését megnyerve lett tornagyőztes a magyar férfivízilabda-válogatott a kolozsvári nemzetközi tornán.

Eredmény, 4. nap:
Románia - Magyarország 3-12 (1-4, 0-2, 0-1, 2-5)
a magyar góldobók: Molnár 3, Kiss G., Benedek, Varga Dániel 2-2, Biros, Kis G., Hosnyánszky 1-1

Kemény Dénes együttese már biztos elsőként szállhatott vízbe azon a felkészülési tornán, amelynek mind az öt résztvevője ott lesz majd a márciusi, melbourne-i világbajnokságon. Így a vendéglátók is, akik kapufákkal nyitottak, míg a magyarok már az első negyedben a tőlük elvárható szinten kezdtek: Kiss Gergely és Benedek Tibor gyorsan egymás után háromszor is betalált, előbbi büntetőtőből és húzásból, utóbbi ejtésből volt eredményes. A negyed végén ez utóbbi módit választotta Varga Dániel is (1-4).

Biros Péter átlövéssel köszönt be a második játékrészben (1-5), utána azonban - Molnár Tamás centergólját leszámítva - kimaradtak a magyar helyzetek olykor könnyelmű és hatástalannak bizonyuló megoldások következtében, a védekezés azonban remekül működött.

A harmadik nyolc percben folytatódott az addigra jellemzővé vált játék: a távolra kiszorított hazaiak hiába kísérleteztek, míg a magyarok magabiztosan, helyzeteket kidolgozva játszottak, igaz, ekkortájt többször is hiba csúszott a befejezésekbe. A hibátlan akciók egyikének végén Kis Gábor centerhez "méltatlanul" nagyon messziről pattintott a román kapuba (1-7).

Majd - már a negyedik negyedben - Benedek és Hosnyánszky Norbert jóvoltából igazán tetemesre duzzadt az előny (1-9). Molnár látványos húzása jelentette a tizedik magyar gólt, majd ugyanő szerezte a befejezőt (12-3) is, miközben még Varga Dániel is betalált megúszásból.

Magabiztos, könnyed győzelemmel zárta kolozsvári fellépését a Kemény-csapat.

A másik mérkőzésen:
Horvátország - Görögország 12-10

A torna végeredménye (a LEN-nek, az európai szövetségnek a győzelmet 3 ponttal jutalmazó számítása szerint):
1. Magyarország 12 pont
2. Horvátország 9
3. Németország 6
4. Románia 3
5. Görögország 0.