Vágólapra másolva!
A jégkorong-bajnokság elődöntőjének második mérkőzését is elveszítette a hazai pályán játszó UTE a Dunaújváros ellen, így a DAB már 2-0-ra vezet és már csak egy győzelemre van szüksége a fináléba kerüléshez.

Jégkorong Borsodi Liga, elődöntő, 2. mérkőzés
Újpest - Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)
Újpest, Megyeri út, 800 néző
vezette: Fazekas Gy., Fazekas T., Kincses
gól: Gergely (26. p.), ill. Galanisz (33. p.), Kiss (39. p), Szilassy (45. p.)
kiállítások: 12+10 perc, illetve 14 perc

Várható volt, hogy a hazai pályán elszenvedett vereség után az UTE mindent megtesz majd, hogy kiköszörülje a csorbát, ugyanakkor arra is számíthattunk, hogy a Dunaújváros a kisebb meglepetésnek számító Megyeri úti sikert követően nagyobb önbizalommal lép jégre.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, ennek ellenére gól ebben a 20 percben nem született, köszönhetően a mindkét oldalon jól működő védekezésnek.

A második játékrész hatalmas újpesti helyzetekkel kezdődött, ezek közül a legnagyobb az volt, amikor Dubek az üres kapu mellé lőtt. Nem sokáig keseregtek azonban a hazaiak, hiszen a 26. percben Gergely megszerezte a vezetést az UTE-nak (1-0), miután a Krulis által ellőtt korongot a kapuba továbbította. Ezután sem vettek vissza az iramból Ancsin János tanítványai, de Ferjo kapus remekül hárította a kísérleteket. A védések a DAB-játékosoknak adott lendületet, hiszen előbb Galanisz egyenlített (1-1), majd a 39. percben szerzett Kiss-góllal már a vendégeknél volt az előny. (1-2)

Több fordulat már nem volt a mérkőzésen, csupán még egy dunaújvárosi gól: a 45. percben Szilassy talált a kapuba, végképp eldöntve ezzel az összecsapás sorsát. Összesítésben a Dunaújváros 2-0-ra vezet a 3 nyert mérkőzésig tartó párharcban. Folytatás jövő csütörtökön, Dunaújvárosban.

Mobilpress