Vágólapra másolva!
Mindössze egyetlen mérkőzésre került sor az NHL legutóbbi játéknapján, de az nagy meglepetést hozott, a liga legrosszabb mutatójával rendelkező Philadelphia ugyanis 6-1-re kiütötte a Detroitot. A Flyers ellenállhatatlanul hokizott az utolsó harmadban, amelyet 5-0-ra nyert meg, és így sorozatban második hazai győzelmét aratta.

Már a mérkőzés előtt ünnepelt a philadelphiai közönség, a csapat nyáron visszavonult kapitánya, Keith Primeau mondott ugyanis megható beszédet, a hokisokra nem igazán jellemzőek az emocionális dolgok, de Primeau a könnyeivel küszködött az első pár mondat közben.

Aztán a meccs úgy indult, ahogy azt a papírforma ígérte, a vendég Detroit szerzett vezetést, amikor Tomas Holmström váltott gólra egy emberelőnyt. Mike Richards öt perc múlva emberhátrányban ütött be egy kipattanót, aztán sokáig eredménytelenül gyűrték egymást a csapatok, az utolsó harmadban viszont beindult a Flyers.

Forrás: EPA

Forsberg (balra) igazi vezére volt a Flyersnek, ennek ellenére valószínűleg távozik

A Philly rohamát éppen az Peter Forsberg vezette, aki a hírek szerint elvágyódik a csapattól, többek között a Detroit is szóba jött, mint a következő állomáshely, úgyhogy elképzelhető, hogy a svéd zseni most leendő társait bolondította meg.

Forsberg létszámfölényben alakította 2-1-re az állást, aztán R.J. Umberger emberhátrányból vette be Joey MacDonald kapuját, majd az utolsó tíz percben Gagne, Umberger és Fedoruk is gólt ünnepelhetett, a Detroit ezzel ötödször kapott ki zsinórban a Flyers vendégeként.

eredmény:
Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 6-1 (1-1, 0-0, 5-0)
gól:
M. Richards (16:52, emberhátrányból), Forsberg (44:20, emberelőnyből), Umberger (47:08, eh.; 52:33), Gagne (50:58), Fedoruk (55:05), illetve Holmström (11:53, ee.)