Vágólapra másolva!
Rátgéber László, a MiZo Pécs vezetőedzője csütörtökön az orosz fővárosba utazik: a Szpartak Moszkva arra kérte a trénert, hogy segítsen a nőikosárlabda Euroligában a nyolc közé került együttesnek felkészülni a címvédő cseh Brno elleni, két győzelemig tartó párharcra, továbbá szó lehet esetleges szerződtetéséről is.

Az orosz klub azt szeretné elérni, hogy a magyar mesteredző - túl a jelenlegi trénernek, Natalja Hejkovának nyújtott alkalmi segítségen - a következő idényben a kispadot is elfoglalja Moszkvában. A Szpartak - Rátgéber mellett - szerződtetné a pécsiek két meghatározó játékosát, Iványi Dalmát és Béres Tímeát is.

"Évek óta hívnak a Szpartakhoz és most, hogy kiestünk az Euroligából, van is rá idő. Csütörtöktől vasárnapig leszek Moszkvában, tárgyalni fogunk a két klub esetleges együttműködéséről, például játékoscserékről is. Ami a további szerepvállalásomat illeti, nem akarok elmenni Pécsről, de ha bármi baj lenne, mindig jó, ha van egy B-terv. Iványit és Bérest gyakorlatilag mindenki vinné, de én sem szeretnék lemondani róluk" - nyilatkozta Rátgéber.

Forrás: MTI