Vágólapra másolva!
Első ízben ad otthont válogatott vízilabda-mérkőzésnek Kecskemét: a márciusi világbajnokságra készülő magyar és olasz férfi együttes vív barátságos mérkőzést a városi uszodában kedd este 7 órától.

A kecskeméti sajtótájékoztatón kiderült, a két csapat előtte és utána, a szűk három napban több közös edzést tart, a kétkapuzással is segítve egymást a minél eredményesebb vb-felkészülés érdekében. Ennek megfelelően nincs külön tétje a keddi találkozónak, amelynek célját Kemény Dénes, az olimpiai bajnok válogatott szövetségi kapitánya abban jelölte meg, hogy kiszolgálják a közönséget.

"Bár az eredmény is fontos, de nincs igazán jelentősége, ha lenne, nem tartanánk edzőmérkőzést" - fogalmazott a szakvezető.

Paolo Malara olasz szövetségi kapitány elmondta, hogy alaposan megváltozott, átalakult a Settebello, bár egy-két tapasztalt harcos megmaradt a csapatában. Arra az újságírói kérdésre, hogy mit vár az ausztráliai világbajnokságtól, a szakvezető azt válaszolta: a magyar és a szerb válogatott hosszú ideje kimagaslik a nemzetközi mezőnyből, de együttesétől is jó eredményt vár Melbourne-ben.

Kemény Dénes korántsem udvariasságból mondta, hogy a maga részéről most is elfogadná a barcelonai vb döntőjét, tudniillik 2003-ban magyar-olasz finálét rendeztek és az aranycsata 11-9-es magyar sikert hozott.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán
mezőnyjátékosok: Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szívós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes.

Az olasz névsor:
kapusok: Fabio Violetti, Stefano Tempesti
mezőnyjátékosok: Fabio Bencivenga, Fabrizio Buonocore, Luigi Di Costanzo, Francesco Postiglione, Andrea Scotti Galetta, Alessandro Calcaterra, Maurizio Felugo, Goran Fiorentini, Federico Mistrangelo, Valerio Rizzo, Alex Giorgetti, Christian Presciutti.