Vágólapra másolva!
A Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapata 30-27-es győzelmet aratott a Dunaferr otthonában, a 14. forduló elhalasztott mérkőzésén. A fehérvári együttes fennállása során először nyert Dunaújvárosban, ami egyben azt is jelenti, hogy a Dunaferr elszenvedte első hazai vereségét az idei bajnokságban.

NB I, 14. forduló (elhalasztott mérkőzés):
Dunaferr NK - Cornexi-Alcoa-HSB Holding 27-30 (13-18)
Dunaújváros,1000 néző
v.: Herczeg, Südi
Dunaferr: Sirina és Hoffmann (kapusok), Ferling 10, Mörtel 5, Vincze 5, Borbás 3, Lovász 2, Laluska 1, Őri A. 1 (1), Kovács, Pigniczki, Nagy, Gáspár. Vezetőedző: Kovács Péter.
Cornexi: Fekete és Djeric (kapusok), Balogh B. 7 (2), Kenyeres 6, Trishchuk 5, Tápai Sz. 4, Kordyuk 3, Szrnka 3 (1), Vijunaite 2, Tilinger, Pádár , Válova. Vezetőedző: Vura József.
hetesek: 1/1, illetve 3/3
kiállítások: 6 perc, illetve 12 perc
az eredmény alakulása: 5. perc: 1-3, 10. perc: 3-5, 15. perc: 5-8, 20. perc: 10-12, 25. perc: 12-16; 35. perc: 15-20, 40. perc: 20-23, 45. perc: 21-24, 50. perc: 22-26, 55. perc: 23-28.

A mérkőzés első percétől fogva a vendégek akarata érvényesült, akik előbb 2-0-ra, negyedóra elteltével pedig 8-5-re vezettek. A népes fehérvári tábor által támogatott Cornexit a szerencse is segítette, több ízben került lecsorgó vagy megpattanó labda Sirina Irina hálójába. A meglehetősen pontatlanul támadó újvárosiaknak később sem sikerült közelebb kerülniük ellenfelükhöz (9-12). Kenyeresék önbizalma viszont folyamatosan nőtt, és a félidőre ötgólos előnyre tett szert Vura József együttese.

Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt, és tíz perc alatt két gólra zárkózott fel a hazai gárda (20-22). A Cornexi azonban nem adta ki a kezéből a mérkőzés irányítását, és higgadt játékkal fokozatosan újra elhúzott. Tíz perccel a vége előtt 26-22-re vezettek a vendégek, akikkel egyedül Ferling tudta tartani a lépést. Sorsdöntő eleme volt a találkozónak, hogy miközben Djeric rengeteg bravúrt mutatott be a fehérvári kapuban, addig a másik oldalon sem Sirina, sem Hoffmann nem találta a ritmust. A hajrában sem változott a játék képe, így magabiztos Cornexi-siker született.

Kovács Péter, a Dunaferr vezetőedzője: "Megérdemelte a Cornexi a győzelmet, mert úgy játszottak, ahogy nekünk kellett volna. A vendégek lelkiekben felülmúltak bennünket, jól küzdöttek védekezésben, vetődtek minden labda után. Nálunk, ami eddig jól működött - a védekezés és a kapusteljesítmény -, az most csődöt mondott. Támadásban is sokszor az egyéni játékot erőltettük, ami kedvezett a kemény és sok faultra alapuló védekezésüknek."

Vura József, a Cornexi vezetőedzője: "Fantasztikus volt, amit a lányok védekezésben nyújtottak, és mindez remek kapusteljesítménnyel párosult. Elöl pedig megtalálták az ellenfél kapusának ellenszerét, és jó százalékban értékesítették a helyzeteket. Nagyon örültem a mai győzelemnek, mert ezzel nagyot léptünk a négy közé jutás felé."

Tápai Szabina a Cornexi irányító-átlövője: "Ahogy azt mindenki tudja, a mai két ponttal nagyon nagy lépést tettünk afelé, hogy a négy közé kerüljünk. Jól betartottuk a taktikai utasításokat, fegyelmezetten támadtunk, a védekezésünk kemény volt, jó kapusteljesítmény volt mögötte. Az elejétől fogva uraltuk a mérkőzést, bár néha két-három gólra felzárkózott a Dunaferr, nagyjából végig tartani tudtuk a három-ötgólos előnyünket."

Kenyeres Fanni, a Cornexi balszélsője: "Amennyiben itt pontokat vesztettünk volna, inkább csak matematikai esélyünk maradt volna a felsőházba jutásra. A Dunaferr a szokottnál többet hibázott, és ezt ki tudtuk használni. Taktikai értelemben ugyanilyen megfontoltan és okosan kell játszanunk a hátralévő meccseinken, és akkor megvalósulhat az álmunk."

[origo] / Mobilpress