Vágólapra másolva!
Az Alba Volán-Fevita magabiztosan nyert a vendég szlovén Slavija Ljubljana ellen a jégkorong Interliga döntősorozatának nyitómérkőzésén.

Interliga, döntő, első mérkőzés
Alba Volán-FeVita - Salvija Ljubljana (szlovén) 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)
Székesfehérvár, 1200 néző
v.: Halassy, Bedő, Abonyi
gól: Palkovics 2, Poznik, Stastny, Ennaffati
kiállítások: 8, illetve 16 perc + 10 perc fegyelmi (Cesnak)

Bátor lépésre szánta magát Jan Jasko a hazaiak szakvezetője, hiszen a szerdai mérkőzés után az akkor jól védő Hetényinek szavazott ismét bizalmat. A második percben Palovcik veszélyeztetett eredménytelenül, majd ezután percekre beszorult a magyar csapat. Változatos, jó iramú játékot mutatott be a két együttes, de sokáig nem alakult ki igazán veszélyes helyzet egyik kapu előtt sem.

Aztán a tizenhatodik percben Ocskay emberhátrányban csípte el a korongot Bevk elől, majd középre adását Palkovics helyezte Ulcark hálójába. Egy perc múlva újra Palkovics került ziccerbe, de ezúttal nem tudott eredményes lenni, így egygólos Volán előnnyel ért véget az első harmad (1-0).

A szünet után is jól játszott a fehérvári csapat, ennek ellenére Augustinovic lövését Hetényinek kellett bravúrral védeni. Ezt követően viszont kapuja elé szögezte a vendégeket a Volán és sorra dolgozta ki lehetőségeit. A harmincadik percben siker koronázta a próbálkozásokat, amikor Poznik távoli bombája vágódott a hálóba. Nem álltak le Ocskayék, és egy perccel a vége előtt újabb találatot értek el, amikor egy kapu előtti kavarodás végén Palkovics emelt a felső sarokba (3-0).

Az utolsó húsz percre a három gól előny birtokában nyugodtan készülhetett a fehérvári gárda, és ennek megfelelően nem is engedte kibontakozni a szlovén támadásokat. Az ötvenedik percben megint emberhátrányból volt eredményes a Volán, ekkor Stastny lopta el a korongot, majd higgadtan helyezett a kapuba. Három perc elteltével megpecsételődött a vendégek sorsa: egy emberelőnyös akció végén Ennaffati is betalált, így az ötletesen játszó hazaiak megérdemelt sikert arattak (5-0).

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az Alba Volán javára. A második mérkőzést vasárnap 18 órakor rendezik ugyancsak Székesfehérváron.

Mobilpress