Vágólapra másolva!
A negyedik forduló mérkőzéseit játsszák a hétvégén a férfivízilabda Euroligában, a négy, egyenként négycsapatos csoport főtáblás programjában, s a víkend választ adhat arra, hogy mely együttesek kerültek közelebb a legjobb nyolc közé jutást jelentő első vagy második helyhez kvartettjükben.

A mindhárom eddigi mérkőzésén győztes magyar bajnok Honvéd a hátralévő két meccsének eredményétől függetlenül biztos csoportelsővé lép elő a D betűjelű négyesben, ha szombaton (Kőér utca, 18.30) - a nápolyi összecsapáshoz hasonlóan - megint legyőzi az olasz Posillipót. A másik párban a három találkozóját kivétel nélkül elveszítő görög Panioniosz Athénban fogadja a talján gárdával a második helyért versenyt futó, s eddig szintén 4 pontot gyűjtött spanyol CNA Barcelonetát.

A C csoportban folytatódik a magyar "belháború" a Vasas és az Eger között. A csatározás célja kettejük esetében a második pozíció kiharcolása, mivel az elsőség gyakorlatilag eldőlt: a Kásás Tamás és Madaras Norbert személyében magyar olimpiai bajnokokat is felvonultató - a Vasast éppenséggel a Komjádi uszodában is legyűrő - olasz Pro Recco százszázalékos teljesítménnyel, 9 ponttal vezet, s mérlegébe most már az is "belefér", ha szombaton netán kikap Csehovban az orosz Sturmtól, amely viszont három vereséggel az utolsó.

A két magyar együttes párviadalában a január 13-i, budapesti mérkőzést a hatpontos Vasas 12-6-ra, majdhogynem KO-val nyerte a Komjádiban, így a vasárnapi, egri visszavágón (18 ó) a csoportban a Csehov elleni 3 ponttal harmadik hazaiak reálisan csak arra törekedhetnek, hogy minimális különbséggel felülkerekedjenek az angyalföldi alakulaton.