Vágólapra másolva!
A kétszeres olimpiai bajnok Benedek Tibor, a Honvéd világklasszis vízilabdázója 2005. május 22-én mondta le a válogatottságot, 2007. január 25-e óta azonban a 34 éves játékos ismét tagja Kemény Dénes szövetségi kapitány bővebb keretének.

"Büszke vagyok rá, hogy így alakult, köszönöm Dénesnek és a csapatnak, megpróbálom a maximumot adni és a lehető legtöbbet tenni azért, hogy hasznára legyek a válogatottnak" - mondta a legjobbak közé visszatérő balkezes kiválóság, aki bő másfél évvel ezelőtt szívritmuszavarok miatt döntött úgy: válogatott szinten befejezi a vízilabdát, s csak klubjában pólózik tovább.

"Nagyon sokat számított a visszajövetelemről szóló döntésben, hogy egészségileg rendbe jöttem. Úgy egy év alatt érett véglegessé a közös szándék, mert Kemény Dénessel már régebben is beszélgettünk a dologról."

Arra a kérdésre, hogy meddig képzeli a folytatást, mit vár a márciusi, melbourne-i világbajnokságtól és a 2008-as, pekingi olimpiától, a válogatott korábbi csapatkapitánya, aki a nemzeti csapattal a 2000-es és a 2004-es ötkarikás játékok mellett vb-t, Európa-bajnokságot, Világkupát és Világligát is nyert, ekként válaszolt:

"Nem is kérdés, hogy mi a cél. Mi nem mondhatjuk azt, hogy a dobogó, de még az ezüst megszerzését sem említhetjük teljesítendő feladatként. Mi mindig az aranyéremért szállunk vízbe, így lesz ez az ausztráliai vb-n és a pekingi olimpián is. Ami pedig a játékospályafutásom folytatását illeti, én eldöntöttem, hogy - persze már nem a válogatott tagjaként, de - egészen a 2012-es londoni olimpiáig kitartok, vagyis 40 esztendős koromig pólózni fogok!"