Vágólapra másolva!
2008. január 17-27-e között Norvégia rendezi a soron következő férfi kézilabda Európa-bajnokságot. A magyar válogatott számára selejtezőn keresztül vezet az út, hogy ki lesz az ellenfél, az a pénteki, bécsi sorsoláson derül ki.

Pénteken az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi központjában kerül sor a 2008-as norvégiai férfikézilabda-Eb selejtezőinek sorsolására.

A 2008. január 17-27-e között megrendezésre kerülő eseményen 16 csapat vesz részt, a házigazda Norvégia és a címvédő Franciaország mellett a tavalyi, svájci kontinensviadal 2-6. helyezettje, azaz Spanyolország, Dánia, Horvátország, Németország és Oroszország helye biztos.

A fennmaradó 9 helyről dönt a playoff, amelyben Magyarország az első kalapban kapott helyet, azaz ha a szerencse is úgy akarja, akkor könnyű ellenfélre számíthat Skaliczki László válogatottja.

A sorsolás:
1. kalap (6 csapat a vébéről): Csehország, MAGYARORSZÁG, Izland, Lengyelország, Szlovénia, Ukrajna
2. kalap (a kvalifikációs csoportok első helyezettjei): Fehéroroszország, Montenegró, Portugália, Románia, Szerbia, Svájc, Svédország
3. kalap (a kvalifikációs csoportok 2. helyezettjei): Lettország, Litvánia, Macedónia, Hollandia, Szlovákia

A sorsolás menete egyszerű: a 3. kalap öt csapatát az első kalaphoz sorsolják (azaz, ha szerencséje van a magyar együttesnek, akkor a Lettország, Litvánia, Macedónia, Hollandia, Szlovákia ötösből kap ellenfelet), majd az első kalap egyetlen megmaradó együttese a második kalapba kerül, s ott is kialakul négy pár.

A selejtezők első mérkőzéseire 2007. június 9-10-én, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.