Vágólapra másolva!
Hétfőn felmentették a munkavégzés alól Váradi Attilát, a Falco KC férfikosárlabda-csapatának vezetőedzőjét, ám új szakember híján azóta is ő irányítja az együttes edzéseit. A hírek szerint Kmézics Zorán a kiszemelt, aki még nem döntött, hogy elhagyja-e a Szolnok női együttesét.

"Dr. Czeglédy Csaba, sport ügyekért is felelős alpolgármester aggasztónak találja a FALCO KC kosárlabda csapatának eredménytelen szereplését. Ezért levélben kereste meg Gráczer György urat, a csapat ügyvezető igazgatóját, melyben, mint a kosárlabdacsapatot fenntartó gazdasági társaság egyik tulajdonosa, és egyik legfőbb támogatója kezdeményezi a csapat vezetőedzőjének felmentését, és egy új vezetőedző kinevezését. Dr. Czeglédy Csaba egy héten belül kér tájékoztatást ez ügyben a Falco KC ügyvezető igazgatójától" - áll a szombathelyi alpolgármester hivatalos levelében, amelyet az élvonalbeli férfikosárlabda-csapat kapcsán közölt.

A bajnokságban felemásan szereplő szombathelyi Falco KC edzőjét, Váradi Attilát ugyan felmentették a munkavégzés alól, ennek ellenére a tréner tartotta kedden is az edzést.

"Előzetesen egyeztettem Váradi Attilával, hogy az új vezetőedző érkeztéig tartsa meg az edzéseket" - nyilatkozta a Vas Népének Gráczer György, a klub ügyvezető igazgatója, aki elárulta, "nagyon kevés az olyan edző, aki pillanatnyilag szóba jöhetne."

"Nem értjük, mi történik körülöttünk, és miért volt erre most szükség. Azt szeretnénk, ha Attila maradna az edző. Így leváltani valakit, hogy nincs helyette konkrét személy, hanem majd jön valaki. A magyar mezőnyben idény közben csak rosszabbat találhatnak nála" - vélte Kálmán László csapatkapitány.

A Kosárinfo szerint a Falco kiszemeltje Kmézics Zorán, aki jelenleg a Szolnok női együttesét irányítja, s aki még nem döntött arról, hogy elvállalja-e a vasiak felkérését

"Nem tagadom, jólesik, hogy gondoltak rám Szombathelyen, és mondhatom, korrekt ajánlatot kaptam. Még nem döntöttem a folytatást illetően" - nyilatkozta a szakember.