Vágólapra másolva!
Két mérkőzésen 44 százalékos teljesítményt produkált, 72 lövésből 32-t védett, ezzel a férfikézilabda-világbajnokság kapusainak rangsorában a hetedik helyen áll Puljezevics Nenad. A Pick Szeged világklasszis hálóőrével a Handball-World készített interjút.

- A németországi az első világbajnokság, amelyen szerepel. Milyen összbenyomást szerzett eddig az eseményről?
- Csakis jót, hiszen remekül kezdtük a világbajnokságot. A célunk egyértelműen a legjobb hét közé kerülés, hiszen akkor olimpiai selejtezőt játszhatunk. A csapatnak még összeszoknia, erősödnie kell az előtte álló két év során, ez a világbajnokság jó lehetőség erre.

- A kieli Ostseehalléban minden mérkőzésen tízezer néző előtt kellett pályára lépnie. Ez elrettentő vagy motiváló tényező volt?
- Hét esztendővel ezelőtt már volt szerencsém beleszippantani az Ostseehalle levegőjébe, így az atmoszféra nem jelentett újat a számomra. Ez a szép légkör a fontos meccsek velejárója, bennem nem keltett még félelmet. De a fiatal és tapasztalatlanabb játékosoknak minden bizonnyal mást jelent.

- Dánia és Norvégia ellen egyértelműen Ön volt a siker fő letéteményese, annak ellenére, hogy alig pár napja rendelkezik magyar állampolgársággal...
- Ez igaz, de a honosítás egy hosszabb folyamat eredménye volt. Sokat beszéltem korábban Skaliczki László szövetségi kapitánnyal, aki megkérdezte tőlem, segítenék-e neki abban, hogy tapasztalatommal segítve felépítsünk egy fiatalokból álló válogatottat. Sokat gondolkodtam az ajánlaton, s úgy éreztem, a 2008-as pekingi olimpia életem utolsó nagy versenye lehet. Úgy döntöttem, belevágok. A csoportunk nagyon nehéz volt, talán a vébé legkiegyensúlyozottabb négyese, szerencsére Dánia és Norvégia ellen is kijött a lépés.

- Mi a magyar siker titka?
- Minden csapatrész harmonizál egymással, a szakvezetés pedig mindent elkövet, hogy egyéni képességek egységbe forrva találkozzanak. Ez a sikerünk titka.

A magyar válogatott hősét természetesen a szegedi Délmagyarország is megszólaltatta, a Pick Szeged hálóőre ugyanis főleg a délvidéken örvend nagy népszerűségnek.

"Megállás nélkül csörög a telefonom. Gratuláltak otthonról, Svájcból, Spanyolországból, és persze Szerbiából is. Jólesik az emberek szeretete, boldoggá tesz, hogy örömet szerezhetek nekik" - nyilatkozta a játékos.

Puljezevics nem titkolta azt sem, elfáradt az első két meccsen. "Be kell vallanom: iszonyatosan fáj a derekam. A körülöttünk dolgozó orvosi stáb rengeteget tesz azért, hogy pályán lehessek."

A világbajnokság kapusrangsora:

névcsapat%védéslövés
1.Yohann Ploquinfrancia541426
2.Ole Ereviknorvég513059
3.Il-Ku Kangkoreai491735
4.Beno Lapajneszlovén462657
5.Slawomir Szmallengyel4653115
6.Daouda Karabouefrancia451022
7.Puljezevics Nenadmagyar443272
8.Birkir Gudmundssonizlandi422560
9.Makrem Missaouitunéziai422253
10.Jose Javier Hombradosspanyol412869