Vágólapra másolva!
Hosszabbítás után nyert 4-3-ra az Újpest jégkorongcsapata az Alba Volán elleni Interliga-elődöntő negyedik mérkőzésén, a Megyeri úton. A székesfehérváriak az utolsó harmadig két góllal vezettek, ekkor azonban két jól eltalált lövéssel döntetlenre mentette a rendes játékidőt az UTE, majd a ráadásban a maga javára fordította a mérkőzést, így az ötödik találkozón dől el, ki lesz a döntő résztvevője.

Eredmény, Interliga, elődöntő, 4. mérkőzés:
Forrás: [origo] Újpesti TE - Alba Volán-FeVita 4-3 (0-1, 1-2, 2-0, 1-0)
Megyeri út, 600 néző
v.: Gebei, Wolf, Kincses
gól: Marcinek, Jurasko, Horváth, Peterdi, illetve Ocskay 2, Rehák
kiállítások: 16 perc illetve 22 perc

A szombatihoz találkozóhoz képest már az elejétől sokkal koncentráltabban játszott a székesfehérvári gárda, és már az ellenfél térfelén igyekezett megzavarni a hazai játékosokat. Próbálkozásaik eredményeként a hetedik percben egy emberelőnyös helyzet végén Stastny átadása után Rehák vágta a hálóba a korongot. A gól után még inkább a biztonságra helyezték a hangsúlyt a csapatok, ennek ellenére jó iram, de közepes színvonal jellemezte az első harmadot, amelyben mindkét hálóőr nagyszerűen teljesített (0-1).

A szünet után felváltva került gólhelyzetbe mindkét együttes, de egyik oldalon sem tudtak élni a lehetőséggel. Aztán a huszonharmadik percben Kangyal ugratta ki emberhátrányban Ocskayt, aki az újpesti kapus lába között helyezett a hálóba. Három perc múlva ismét emberhátrányban növelte előnyét a vendég gárda, Ocskay szenzációs teljesítmény után szerezte meg a harmadik fehérvári gólt. Rákapcsoltak a hazaiak, de Dubek bombáját a kapuvas védte, majd a félidő derekán előnyből szépített Marcinek lövésével Ancsin János csapata. A hátra lévő időben többnyire a mezőnyben folyt a játék, és igazán veszélyes helyzet már nem alakult ki egyik oldalon sem (1-3).

A harmadik játékrész rögtön egy hatalmas bombával indult, Jurasko korcsolyázott be a vendégek harmadába, majd a jobb oldalról hatalmas gólt vágott. Ezzel a találattal belátható közelségbe került az UTE számára az egyenlítés, és mindent meg is tett ennek érdekében.

Három perccel a vége előtt össze is jött: Horváth a kék vonal környékéről elengedett lövése talált utat a Volán kapujába. Az utolsó percek indulatoktól sem mentesen teltek, de hiába adódott lehetőség a gólszerzésre, egyik csapat sem tudott élni vele, így jöhetett a hosszabbítás (3-3).

Az Újpest a ráadás első percében megszerezte a győztes találatot Peterdi révén, így 2:2-re módosította a három nyert mérkőzésig tartó párharcot. Az ötödik, mindent eldöntő találkozót január 24-én, Székesfehérváron rendezik.

Mobilpress