Vágólapra másolva!
Július helyett januárban kereste fel a Balatont, s töltött el Fűzfőn, javarészt a helyi fedett uszodában egy szűk hetet a férfivízilabda-válogatott, amely idei első edzőtáborát tartotta a márciusi, melbourne-i világbajnokságra történő felkészülés jegyében.

Hétfő estétől péntek délig dolgoztatta meg legénységét Kemény Dénes szövetségi kapitány, aki hasznosnak mondta az összesen nyolc, egyenként három-három és fél órás edzés jelentette közös munkát, szakmai és hangulati szempontból egyaránt.

"Három nagyon fontos, fizikailag megterhelő edzésre volt mód, aminek révén sikerült emelni mindenki fizikai állapotán. A munka második fele ugyanakkor nem sikerült százszázalékosan, amikor megpróbáltuk felidézni, "visszaskálázni" a tavaly nyári taktikai variációkat. E téren a szeptemberi, belgrádi Európa-bajnokságtól most januárig a klubokban eltöltött időszak alatt bizonyos felejtődés következett be. Ráadásul az egyik kétkapus gyakorlásnál kidőlt a sorból Kis Gábor, s már nem tudtuk őt pótolni, mert a helyén a velünk levő, de még nem tökéletesen felépült Fodor Rajmund szerepeltetését nem kockáztathattam meg" - mondta el a kapitány, hozzátéve, hogy mindezzel együtt elégedett lehet, mert amit akart, azt csaknem teljes egészében elvégezte a társasággal.

Folytatás február 5-étől Budapesten, amikor is a vb-felkészülés újabb szakaszába már bekapcsolódnak az "olaszok", vagyis az Itáliában légióskodó olimpiai bajnokok közül Kásás Tamás, Madaras Norbert és Szécsi Zoltán is.

Az e heti fűzfői táborozáson két kapus - Baksa László és Nagy Viktor - mellett 13 mezőnyjátékos vett részt: Biros Péter, Fodor Rajmund, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szívós Márton, Varga Dániel és Varga Dénes.