Vágólapra másolva!
Jelenleg úgy tűnik, legeredményesebb játékosa nélkül lesz kénytelen folytatni a bajnokságot az Albacomp. Az egész mezőnyből kiemelkedő George Banks ugyanis váratlanul, bejelentés és előzmény nélkül távozott Fehérvárról. A jelek alapján az Egyesült Államokba utazott.

A klub hivatalos honlapja szerint a kedd esti edzésen még ott volt Banks, szerdán viszont bejelentés nélkül távol maradt a tréningről. Telefonját kikapcsolta, semmilyen úton nem lehetett elérni. A klubtól kapott lakást este keresték fel az Albacomp képviselői - és üresen találták. Az amerikai center összepakolt, és a használatra kapott autóval eltűnt. Csütörtök reggel a ferihegyi repülőtéren találtak rá a kocsira. Banksnek a szerződésének megfelelően érvényes (bár értelemszerűen későbbi időpontra szóló) repülőjegye volt az Egyesült Államokba - minden jel arra utal, hogy ezt átíratva hazautazott.

Európai ügynökével kapcsolatba lépve kiderült, hogy ő sem tud semmit a játékosról. Elmondta, hogy Banks tizenkét éve játszik Európában, és ez alatt az idő alatt soha nem tett ilyet.

"Pontosan teljesítettük a szerződésben rögzítetteket, a játékos minden járandóságát mindig időben megkapta. Éppen ezért érthetetlen ez az inkorrekt viselkedés, ilyen esettel még nem találkoztam soha. Ha idejön hozzánk, hogy családi gondja van, és haza kell utaznia, akkor azt kérjük, maradjon két hetet, amíg találunk helyette mást. Na, de így? Játszani nem játszhat máshol, mert az engedélye nálunk van, és szerződésszegése miatt a FIBA szabálya alapján nem adjuk ki azt" - nyilatkozta Nagy Gábor klubelnök a Fejér megyei Hírlapnak.