Vágólapra másolva!
Ugyan az idei, németországi világbajnokságról már lemaradt, várhatóan hamarosan bemutatkozhat a magyar férfikézilabda-válogatottban Nikola Eklemovic, az MKB Veszprém irányítója is. A magyar útlevéllel is rendelkező klasszis ugyanis döntött: nem szeretne többet a szerb csapatban pályára lépni.

"A döntést meghoztam: a jövőben többet nem kívánok a szerb csapatban pályára lépni, szeretném, ha ezentúl a magyar válogatott szerelését húzhatnám magamra" - nyilatkozta a kezilabda.com-nak Eklemovic, akit a nemzetközi szövetség tiltott le a vb-szereplésről.

"Sajnos nem rajtam, és a kapitányon, de nem is az MKSZ-en múlt. Régebben az volt a gyakorlat, hogy ha a két szövetség megegyezik egymással, az IHF is beleegyezhet abba, hogy az új ország válogatottját erősítsem. Így nem kell kivárni azt a három évet, amíg sem a régi, sem az új csapatban nem játszhatok. Hasszan Musztafa elnök azonban nem járult hozzá a kérelmemhez, így nem tudok mást tenni, mint tovább várni, ha letelik a moratórium, Skaliczki kapitány rendelkezésére állok."