Vágólapra másolva!
A Magyar Kosárlabda Szövetség (MKOSZ) versenybizottsága törölte a vasárnapi MiZo Pécs - MKB-Euroleasing Sopron női bajnoki rangadó eredményét és 20-0-lal a vendégeknek adta azt, a baranyaiak három játékosának jogtalan szerepeltetése miatt.

A bajnokság történetének egyik legjobb, háromszori hosszabbításban eldőlt összecsapását a pályán is a soproniak nyerték, ám később mégis megóvták a találkozót, ennek a bizottság - a pécsiek honlapjának tájékoztatása szerint - most helyt adott.

A címvédő hazaiaknál azok után lépett pályára Simone A. M. Edwards és Ivana Dojcinovic, hogy Németh László MKOSZ-elnök - a nem szerepelt Tijana Krivacevicéhez hasonlóan - január 5-én aláírta engedélyüket. A versenybizottság ugyanakkor megállapította, hogy ez nem felel meg az előírásoknak.

Az ítélet szerint így 20-0-ra a soproniak nyerték a meccset és ők kapják a két pontot. Amennyiben a bajnokság végén holtverseny alakulna ki a Pécs és bármelyik másik együttes között, a megbüntetett gárda az összevetésben mindenképpen alulmaradna. A Pécs 75 ezer forintos pénzbüntetést is kapott. A határozat ellen a kézbesítéstől számított nyolc napon belül lehet fellebbezni.