Vágólapra másolva!
A nőivízilabda-BEK nyolcaddöntős csoportjában a Domino-Honvéddal azonos négyesbe sorsolt Fiorentina - két magyar világbajnokot, Stieber Mercedest és Drávucz Ritát is a soraiban tudva - győzelemmel kezdte az új évet: a jövő hétvégi nemzetközi megméretés előtt a firenzei együttes a péntek esti hazai bajnokin 14-8-ra verte a pontvadászatban bronzérmes helyen álló ASD Romát.

A fővárosiak, akiknél az egykori magyar, jelenleg olasz válogatott Valkay Erzsébet is játszik, csak 5-4-ig tudták tartani a lépést a vendéglátókkal, akik a 2006/07-es szezonban vívott eddigi 11 meccsük mindegyikét megnyerték, s változatlanul magabiztosan vezetik a tabellát az itáliai élvonalban.

A firenzei összecsapáson Stieber és Drávucz is egy-egy gólt lőtt, így ők állnak az élen a gólkirálynő-jelöltek különversenyében 33, illetve 32 találattal. Valkay kétszer volt eredményes, de csapatán ő sem tudott segíteni a súlyos vereség elkerülésében.

A férfiaknál még nem kezdődtek el az idei bajnoki küzdelmek, amelyekben szintén számos magyar idegenlégiós érdekelt. Közülük - az eredményességi listát tekintve - Varga Tamás várhatja dobogós helyen a folytatást: a volt válogatott olimpiai bajnok a Chiavari színeiben jutott el tavaly ősszel 36 gólig, nálánál többször csak ketten találtak be az ellenfelek kapujába, méghozzá az egyformán 40 gólos Vanja Udovicic, a Posillipo bombázója és Tony Azevedo, a Cremona támadója.

Az olimpiai bajnoktársak közül Kásás Tamás (Pro Recco) áll a legjobban, aki az ötödik (32 gól). A "legtalálékonyabbak" közt jegyzik még Katonás Gergőt (30, Salerno), Madaras Norbertet (25, Pro Recco) és Weszelovszky Lászlót (25, Camogli), s a waterpolonline.com olasz honlap lajstromán az erős középmezőny tagjai között szerepel még Varga Zsolt (22, Cremona) és Regős Áron (21, Chiavari).