Vágólapra másolva!
Idei utolsó nemzetközi mérkőzésén megszerezte első idegenbeli győzelmét a MiZo Pécs a nőikosárlabda Euroligában. A baranyaiak a Prágában aratott 63-56-os diadallal megerősítették harmadik helyüket a B csoportban.

nőikosárlabda Euroliga, B csoport, 7. forduló:
USK Praha (cseh) - MiZo Pécs 56-63 (8-16, 16-18, 17-14, 15-15)
A magyar csapat pontszerzői:
Dapo 16, Vajda 12, Béres 11, Whittle 7, Fegyverneky 6, Iványi 5, Bujdosó 4, Johnson 2.
kipontozódott: Dapo (40.)

Remekül kezdte a pécsi csapat a találkozót, a hazaiak sorra elpuskázták lehetőségeiket, a mieink viszont pontosabban céloztak, így 5-0-s vendégsorozattal indult a meccs. A folytatásban már a Prága is szerzett kosarakat, az első negyedet viszont Iványi triplája zárta le, nyolcpontos vendégvezetésnél szólalt meg először a duda.

A folytatásban sem változott a játék képe, a magyar csapatból senki sem nyújtott igazán kiemelkedőt, de mindenki hozzátette a magáét: az összes pályára lépő betalált a gyűrűbe, tíz pont fölé azonban senki sem jutott. A Pécs remekül tartotta maga mögött a kapaszkodni próbáló cseheket, akik egy alkalommal tudtak négy pontra felzárkózni, ekkor azonban másodpercekkel később Whittle dobott demoralizáló triplát, így újra nőtt a különbség, mely a félidőre tíz pontra duzzadt.

A hazaiak a fordulás után valamivel szorosabbá tudták tenni az állást elsősorban Sandra Le Dréannak köszönhetően, az USK francia légiósa azonban a hajrára kipontozódott, a többiek pedig nem tudták pótolni vezéregyéniségüket. A Pécs végül a tizenhat pontig jutó Amra Dapo vezérletével 63-56-ra megnyerte a nagyon fontos összecsapást, így a CSZKA Moszkva és a Bourges mögött továbbra is a harmadik, továbbjutást jelentő helyen áll a csoportban.

Rátgéber László csapata legközelebb az éllovas orosz csapatot fogadja hazai környezetben január 11-én, majd az egy héttel később sorra kerülő utolsó körben a spanyol Halcon Avenida otthonában fejezi be a csoportmeccsek sorozatát.

Mobilpress