Vágólapra másolva!
Borzalmas játékkal, súlyos, 34-27-es vereséget szenvedett Németországtól a magyar nőikézilabda-válogatott, így vereséggel kezdte a középdöntőt a svédországi Európa-bajnokságon. Szerdán Lengyelország következik.

Eredmény, Európa-bajnokság, középdöntő, 1. forduló, I. csoport
Magyarország - Németország 27-34 (9-19)
Göteborg
v.: Goulao, Macau (portugál)
gól: Mehlmann 5/2, Siti 5, Balogh 3, Görbicz 3/2, Kirsner 3, Borbás 3, Tóth T. 2, Szamoránsky 1, Vérten 1, Hornyák 1, illetve Krause 9, Melbeck 5, Härdter 4, Reiche 4, Baumbach 4, Jurack 2, Müller 2, Althaus 2, Loerper 1, Wörz 1
hetes: 5/4, illetve 2/0
kiállítás: 8, illetve 4 perc

Németország az újraegyesítés óta 16 alkalommal csapott össze a magyarokkal, s a mérleg kiválónak mondható: 13 győzelem és 1 döntetlen mellett mindössze kétszer szenvedtünk vereséget, dobtunk 439-et, amíg a mi hálónk mindössze 374-szer zörrent meg. Az Eb-mérlegünk még jobb: eddig ötször meccseltünk Németországgal, s minden alkalommal nyertünk.

A magyar csapatból Borbély Zsanett és Kovacsicz Mónika maradt ki.

Németország kezdte a mérkőzést, mindjárt góllal, Melbeck jobbszélről nem hibázott (0-1), majd két elrontott magyar támadás után Krause és Müller is betalált. 0-3 - borzalmas kezdés. 1-4-nél az 5. percben Németh András ki is kérte idejét, majd eléggé indulatosan azt mondta: "Valamit játszani kéne!"

Forrás: bolcs27.hu

Padlón a csapat
Forrás:
bolcs27.hu

A nyitott védekezés teljesen megzavarta a csapatot, a kapitány nem véletlenül jegyezte meg, semmit sem lát abból, amit előre elterveztek, s megbeszéltek. A védekezés nem állt össze, a belső védőink között Müller ki-be járkált, ráadásul ha labdát kapott, még eredményes is volt - ha csak zárt, akkor Krause és Jurack lőtte szét a hálót Pálinger mögött (2-7).

Görbicz öt perc után kispadra került, úgy tűnt, nem teljesen egészséges. A 10. percben már 8-2-re vezetett Németország, Kirsner és Balogh ugyan faragott a hátrányból, de az átlövőket képtelen voltak semlegesíteni védőink.

A 14. percre 11-4-re húzott el az ellenfél, ugyanúgy hét góllal, mint két éve, a hazai Eb-n - akkor viszont a végén nyerni tudtunk... itt viszont már nyolc itt volt közte, Härdter második találatával 12-4 állt az eredményjelzőn.

A 18. percben Pálinger hetest fogott, majd fél perc múlva Krause átlövését is hatástalanította, sőt, Tóth ziccerrontása után ismét Pálinger villant, s kitornázta Härdter lövését. Ám gólok nélkül a kapus is hiába villog: a másik oldalon Sabine Englert közel 60 százalékosan védett az első 20 percben, Krause pedig már ötödik gólját lőtte (5-13)

Egy remény maradt, kihúzni a szünetig, a németek ugyanis minden szinten felülmúlták csapatunkat. Ilyen gyenge teljesítményt emberemlékezet óta nem nyújtott magyar nőikézilabda-válogatott, nagy kár, hogy éppen egy ilyen fontos meccsen kellett előhozakodni vele.

19-9-es német előnnyel mehettek pihenni a csapatok.

A második játékrészt Vérten elrontott lövése vezette be, majd Balogh már pontosabb volt, ám erre Baumbach és Althaus válaszolt (10-21). Görbicz büntetőt rontott, Englert tartotta fantasztikus formáját, a csapat nyolcnál nem tudott közelebb jönni.

Sőt, a 43. percre 26-15-re nőtt a különbség, Pálinger helyett már Herr nyúlkálhatott maga mögé. Szétesett csapat benyomását keltve szánalmasan vergődött együttesünk, csak annyit játszhatott, amennyit az ellenfél engedett számára.

Krause nyolcadik góljával 32-23-ra alakult az eredmény, Németh András is azt kérte utolsó időkérésénél, legalább kerüljünk közelebb, hogy "ne legyen annyira ciki".

Nem véleményezzük, mindenki döntse el maga, a 34-27-es végeredmény beletartozik-e a ciki-kategóriába!

Németh András, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Sokat nem lehet mondani ezek után, egyszerűen ma nekünk semmi sem sikerült. Nagyon rosszul kezdtünk, az időkérésnél még bíztam abban, hogy változik a játékunk, ám hamar kiderült, hogy ez nem így lesz. Sajnos nem volt olyan elem a játékunkban, amely javíthatott volna a helyzetünkön, és az első félidőben egyénileg sem volt egy kiemelkedő produkció sem. Kielemezni a történteket nincs idő, most azon kell lennünk, hogy szerdán legyőzzük a lengyeleket és megszerezzük az ötödik helyet. Természetesen nem feltartott kézzel megyünk majd ki csütörtökön sem a norvégok ellen, tisztességes meccset akarunk játszani velük, de nagyon sok góllal kéne győznünk a négy közé jutáshoz."