Vágólapra másolva!
A férfivízilabda Euroliga négy csoportban zajló főtáblás viadalát rosszul kezdte az Eger: a hevesiek a körmérkőzéses csatározás 1. fordulójában öt góllal kaptak ki itáliai riválisuk otthonában.

Euroliga, C csoport, 1. forduló:
Pro Recco (olasz) - Brendon-Fenstherm-ZF-Eger 10-5 (5-0, 1-2, 4-2, 0-1)
a magyar csapat góldobói:
Császár 2, Kis G., Märcz, Nyéki 1-1

A férfivízilabda-csapatok első számú sorozata, az Euroliga főtábláján, vagyis a legjobb 16 között szerda este mutatkozott be az Eger a Pro Recco vendégeként, s az olasz bajnoki címvédő együttes - soraiban két magyar olimpiai bajnokkal, Kásás Tamással és Madaras Norberttel - nagyon udvariatlan házigazdának bizonyult: a nyitómeccsen alaposan elpáholta a magyar ob I legutóbbi idényének bronzérmesét. Madaras két, Kásás egy góllal vette ki részét itáliai klubcsapata sikeréből.

A "halálkvartettként" nyilvántartott, a Vasast és az orosz Csehovot is magába foglaló C csoport szerda esti nyitóütközetében a hazaiak már az első negyedben bebiztosították győzelmüket, az Egernek csak az eredmény kozmetikázására futotta az erejéből az Euroliga egyik legveretesebb alakulata ellen, amelynek a teljes sorozat megnyerésére is komoly esélye van.

A négyes másik két csapatának mérkőzését, a Csehov-TEVA-VasasPlaket összecsapást szombaton játsszák az orosz gárda uszodájában.

(MTI)