Vágólapra másolva!
Szerdától vasárnapig Rio de Janeiróban rendezik meg az idei férfi és női strandkézilabda-világbajnokságot. Az eseményen a magyarok két válogatottal képviseltetik magukat, miután a nyári németországi Európa-bajnokságon mind a férfi, mind a női együttes kivívta a részvétel jogát.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes magyar férfi válogatott a kontinensbajnok Spanyolországgal, az vb-4. Horvátországgal, a világbajnoki bronzérmes Oroszországgal és Bahrainnal került egy csoportba, a tavalyi Világjátékokon a 2., az idei Európa-bajnokságon a 6. helyen végzett női válogatottunk pedig az Eb arany- és bronzérmesével (Németország és Horvátország), valamint a vb-3. Olaszországgal, továbbá Dominikával veszi fel a küzdelmet.

Nők

Férfiak

A csoport

B csoport

A csoport

B csoport
NémetországOroszországSpanyolországEgyiptom
HorvátországTörökországMagyarországTörökország
MagyarországBrazíliaHorvátországNémetország
OlaszországBulgáriaBahreinBrazília
DominikaUruguayOroszországDominika


A csoportokból az első négy helyen végző válogatott jut a középdöntőbe, ahol egy mérkőzésen dől el az elődöntőbe kerülés (a csoportelsők a negyedikekkel, a másodikak a harmadikokkal kerülnek szembe.)

Forrás: MKSZ

A magyar női strandkézilabda válogatott kerete:
Pásztor Rita (Nagyatád BHC), Szélesi Melinda (Beach Girls), Varga Brigitta (Ferrecirk), Kévés Renáta (Ferrecirk), Dr. Karsai Dóra (Nagyatád BHC), Hingyi Beatrix (Ferrecirk), Balogh Piroska (Ferrecirk), Megyes Ildikó (Beach Girls), Simon Orsolya (Szenyoriták), Pavelekné Kovács Judit (Ferrecirk).
Szövetségi kapitány: Neukum Tamás
Edző: Mihály Attila.

Forrás: MKSZ

A magyar férfi strandkézilabda válogatott kerete:
Jakab István (Salgótarjáni SÉK), Hajdú Tamás (Hyundai Letenye), Kovács Péter (Erima Dabas), Németh Zoltán (Erima Dabas), Köteles Gyula (Winterthur BHC), Ocsovai Zsolt (Erima Dabas), Báthori Gábor (Winterthur BHC), Dr. Warvasovszki Donát (Winterthur BHC), Császár Ferenc (Hyundai Letenye), Burik Máté (Erima Dabas)
Szövetségi kapitány: Kakas János
Edző: Vártok Ákos.

Elkészült a strandkézi-vb sorsolása/sport/csapat/kezilabda/20061003nyiregyhazan.html?pIdx=1