Vágólapra másolva!
Az MKB-Euroleasing Sopron szerdán litván, míg a MiZo Pécs másnap cseh vendégeket fogad a nőikosárlabda Euroliga harmadik fordulójában.

Az A csoportban veretlenül éllovas soproniak legutóbb a franciaországi Mondeville-ben diadalmaskodtak, majd a lendületük itthon sem tört meg, ugyanis vasárnap, idegenben 98-39-re leiskolázták az NB I-ben újonc Ceglédet. Székely Norbert vezetőedző a hétvégén már szerepeltethette első számú centerét, a térdsérüléséből felépült Ivana Matovicot, aki 17 ponttal tért vissza.

A kontinenssorozatban tavaly bronzérmes, idén tavasszal pedig negyedik litván bajnoknál múlt héten játszhatott ismét a honosításra váró amerikai Katie Douglas, aki az elmúlt Euroliga-idény legeredményesebb dobója volt. Az olaszországi Schióban aratott diadalukkal a baltiak - akik a nyitókörben a Szpartak Moszkvától kaptak ki otthon - 1/1-re módosították mérlegüket.

A legutóbb Bourges-ban elbukó pécsiek ugyancsak 50 százalékos teljesítménynél tartanak, esélyeiket azonban javítja, hogy a Franciaországban még betegeskedő Béres Tímea és Fegyverneky Zsófia is meggyógyult időközben. A két alapember vasárnap 15, illetve 7 ponttal vette ki a részét a Szekszárd elleni, 93-46-os győzelemből.

Az előző szezonban a MiZo elleni mindkét meccsét elvesztő prágai alakulat jelenleg két vereséggel a B jelű hatos 5. helyén tanyázik. Szerdán a soproni és csütörtökön a pécsi összecsapás egyformán 18 órakor kezdődik.