Vágólapra másolva!
Egy hete Godova Gábort nevezték ki a nőivízilabda-válogatott élére. Az újdonsült szövetségi kapitány korábban mind az Újpest, mind a Ferencváros férfiegyüttesével szép sikereket ért el.

"Sikerült már feldolgoznom a múlt heti választás végeredményét. Sok gratulációt is kaptam, és sokan féltenek, de ez ilyenkor így természetes. Ez a pár nap arra volt elegendő, hogy elkezdtem a puhatolózást és a feltérképezést."

- Amikor beadta pályázatát a kapitány posztra, már megkezdte a "felkészülést"?
- Végiggondoltam, mi vár rám. Elkészítettem a programom, felvázoltam a főbb pontokat, hogy melyek azok a dolgok, amikre nagyobb hangsúlyt kell fektetnem.

- Idáig férfi együtteseknél dolgozott. Mennyiben lesz más hölgyekkel foglalkoznia?
- A vízilabda az vízilabda, ugyanazok a technikai és taktikai elemek mindkét nemnél, tehát hatalmas különbség nem lesz a munkámban. Nagyon fontos, hogy a bizalmat megszerezzem, és a csapategység összeálljon a válogatottnál, mert a jövőben ebből tudunk tovább építkezni.

- Számtalan olyan edző nyilatkozta, akik férfiakat és nőket is dirigáltak egy-egy csapatsportágban, hogy a hölgyekkel mentálisan teljesen másképp kell foglalkozni?
- Ettől nem tartok... Bízom benne, hogy hamar összekovácsolódom a csapattal.

- Mekkora teher vagy plusz az a tény, hogy női válogatottunk alig pár hónap múlva címvédőként utazik a világbajnokságra?
- Erőt ad és természetesen felborzolja a kedélyeket, mert nehogy már ne a vb-aranyhoz méltón szerepeljünk! Magas a mérce, ez tény, viszont mondhatom, hogy férfi klubcsapataimnál és az utánpótláskorúaknál is megszoktam, milyen elvárás alatt dolgozni. Ez hasonló szituáció, és azon leszek, hogy minden kívánalomnak megfeleljen a gárda.

Tomka Tivadar