Vágólapra másolva!
Bravúros, 23-22-es győzelmet aratott a Pick Szeged a svájci Schaffhausen otthonában, így bejutott a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. A továbbjutást már korábban kiharcoló MKB Veszprém kötelező győzelmet aratott a bosnyák Boszna Szarajevo felett. Az EHF-kupában a PLER-Airport hétgólos előnyt szerzett a litván Panevezysszel szemben, a visszavágóra vasárnap kerül sor, az első meccshez hasonlóan a Népfürdő utcában.

férfi BL, B csoport, 6. forduló:
Schaffhausen (svájci) - Pick Szeged 22-23 (10-13)

A Szeged azzal a tudattal lépett pályára, hogy ha győz, vagy legalább 28 gólt dobva döntetlent játszik, akkor a BL nyolcaddöntőjében folytatja, máskülönben a KEK 16-os mezőnyébe kerül át. Jó hír volt, hogy Andjelkovic felgyógyult ujjsérüléséből, így vállalta a játékot.

A hazaiak alaposan ráijesztettek a Tisza-partiakra, miután heves rohamokkal 8-3-ra elhúztak. Időkérés után sikerült rendezni a sorokat, és megkezdődött a felzárkózás. A Szeged szenzációs negyedórát produkálva fordított (9-10), ezt pedig a svájciak trénere nem hagyhatta szó nélkül. De hiába, mert a szünetig nőtt a különbség.

A folytatásban sokkal keményebben védekezett a Schaffhausen, és eleinte nem tudott gólt lőni a Pick. Ahogy taktikát váltottak a vendégek 13-11-ről elhúztak 18-14-re. Ekkor negyedóra volt még hátra. Eszeveszett rohamba kezdett a hazai gárda, és három peccel a lefújás előtt feljött 22-20-ra.

A hajrá még izgalmasabb volt. 23-22-re módosult az állás 50 másodperccel a vége előtt, ráadásul emberhátrányba került a Szeged. Az utolsó támadást sikerült elhúzni, így maradt az egygólos, továbbjutást érő remek győzelem. A Pick Szeged az utolsó négy BL-szezon alatt három alkalommal is az utolsó csoportfordulóban harcolta ki a kieséses szakaszba jutást.

A csoport másik mérkőzésén:
Ciudad Real (spanyol) - Breszt Meskovo (fehérorosz) 39-29

A végeredmény:
1. Ciudad Real 12 pont
2. Pick Szeged 7
3. Schaffhausen 5
4. Breszt Meskovo 0

Az első két helyezett a BL nyolcaddöntőjébe jutott, a csoportharmadik csapat pedig a KEK nyolcaddöntőjében folytatja. A két kupa következő fordulójának sorsolását kedden rendezik Bécsben.