Vágólapra másolva!
Nem sikerült a továbbjutást érő csoportelső vagy -második helyet kiharcolnia az Újpestnek a férfivízilabda-csapatok LEN-kupája második selejtezőkörében, miután jelentős - 11 gólos - különbséggel alulmaradt a házigazdák együttesével szemben a moszkvai torna zárónapján.

LEN-kupa, 2. selejtezőkör, L csoport, 3. játéknap:
Dinamo Moszkva (orosz) - UTE-Óbuda-Újlak 21-10 (5-1, 5-2, 6-3, 5-4)
a magyar góldobók:
Szabó N., Szabó Z., Máthé 2-2, Debreczeni, Sziklai, Borsós, Vörös 1-1

Több mint bravúrra lett volna szüksége Petrovics Mátyás legénységének ahhoz, hogy a csoportból továbblépjen, tudniillik ehhez - a horvát VK Sibeniktől elszenvedett háromgólos vereség után - legalább három találattal kellett volna nyernie az otthon játszó, eleve roppant erős Dinamóval szemben, amely végül is százszázalékos teljesítménnyel végzett a kvartett élén, s jutott be a LEN-kupa, a kontinentális szövetség nevét viselő sorozat legjobb 16 csapata közé.

A vasárnapi mérkőzésen a Varga II Zsolt személyében amúgy magyar légióst is felvonultató moszkvai alakulat villámrajtot vett, s már a félidőre tetemes előnyre tett szert, gyakorlatilag két negyed alatt eldöntve a találkozó végkimenetelét.

Petrovics Mátyás vezetőedző: "A meccs második felében, 10-3 után már akadtak jobb szakaszaink, de alapvetően semmi esélyünk sem volt ellenük. Ráadásul mi gyengén kezdtünk, ők meg nagyon jól, s az elején valósággal átgázoltak rajtunk."

A négyes másik mérkőzésén:
VK Sibenik (horvát) - Gomel (fehérorosz) 21-4

Az L csoport végeredménye:
1. Dinamo Moszkva 9 pont
2. VK Sibenik 6
3. UTE-Óbuda-Újlak 3
4. Gomel 0
(A LEN 3 ponttal számolja a győzelmeket.)

A továbbjutását már szombaton bebiztosító házigazda Szeged utolsó meccsén kikapott a kvartett favoritjától, az orosz Kazanytól a LEN-kupa második selejtezőkörének J csoportjában, így a második helyen zárta a tornát.

LEN-kupa, 2. selejtezőkör, J csoport, 3. játéknap:
Kazany (orosz) - Szeged-Beton VE 17-8 (6-2, 3-2, 4-2, 4-2)
a magyar góldobók: Juhász Zs. 2, Varga P., Mészáros, Éles, Molnár P., Tóth L., Komlósi 1-1

A már továbbjutott csapatok mérkőzésén az orosz sztáralakulat egy pillanatig sem hagyott kétséget afelől, hogy melyik a jobb, az erősebb együttes. Bármivel is próbálkozott a Szeged, a három világbajnokkal felálló rivális azt kíméletlenül hárította.

A négyes másik mérkőzésén:
Steaua Bucuresti (román) - Tirol Innsbruck (osztrák) 15-3 (6-1, 2-0, 5-1, 2-1)

A J csoport végeredménye:
1. Kazany 9 pont
2. Szeged 6
3. Steaua 3
4. Innsbruck 0

Az első két együttes jutott a nyolcaddöntőbe, melynek sorsolását jövő vasárnap tartják Budapesten.