Vágólapra másolva!
A MiZo Pécs hazai pályán 82-57-re nyert a belga Namur ellen a női kosárlabda Euroliga alapszakaszának első mérkőzésén. Rátgéber László csapata a találkozó elejétől fogva fölényben játszott, és végül Béres Tímea vezérletével teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

Euroliga, alapszakasz, B csoport
MiZo Pécs - Dexia Namur (belga) 82-57 (22-12, 20-12, 18-14, 22-19)
Pécs, 3500 néző
v.: Lukes (cseh), Tatic (szerb)
legjobb dobók: Béres 22, Vajda 16/6, Bujdosó 12/2, illetve Gaither 17, Lara 14/9, Kraayeveld 12.

Nagy rohanással indult a találkozó, ahol az első pontot a vendégek szerezték. Ennél sokkal több öröm nem jutott nekik az első tíz percben, mert a Pécs gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, és Béres vezérletével tízpontos előnnyel zárta az első negyedet (22-12).

A folytatás is szenzációs volt, hiszen a belgák számtalan hibáját kihasználva a tizenhatodik percben már huszonnégy pont (40-16) volt a magyar együttes előnye. A végén azonban több dobása sem sikerült a hazaiaknak, így a belgáknak sikerült csökkenteniük az addig összeszedett hátrányukon (42-24).

A szünet után kicsit döcögősen lendült játékba a MiZo, így hosszú ideig teljesen kiegyenlített küzdelem zajlott a parketten. A végére aztán ismét beleerősítettek Iványiék, aminek eredményeként huszonkét pont lett a két csapat közti különbség (60-38).

Az utolsó negyedben újra nagyszerűen játszottak Rátgéber László tanítványai. A Namur nem tudott mit kezdeni a szenzációsan játszó pécsiekkel, így ekkora különbséggel is teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a Baranya megyei gárda (82-57). A magyar együttes jövő szerdán a francia Bourges otthonába látogat.

(Mobilpress)