Vágólapra másolva!
Kedden egy mérkőzéssel rajtol el a kontinens legjobb klubjait felvonultató férfi kosárlabda Euroliga, amelynek a 2006/2007-es idényében két magyar légiós lép pályára.

A Báder Mártonnal felálló horvát Cibona Zagreb és a Gulyás Róbertet alkalmazó spanyol Malaga egyformán a B csoportba került, a két válogatott center november 3-án, a harmadik forduló horvátországi mérkőzésén találkozik először.

Szintén a "magyar" nyolcasban kapott helyet a legutóbb ezüstérmes izraeli Maccabi Tel Aviv, amely gyenge előidényt produkált, miután utolsó lett a kölni - két NBA-s csapatot felvonultató - négyes tornán, majd Clevelandben és Torontóban is kikapott.

Az Euroliga "kistestvérének", az egy hét múlva induló, ugyancsak 24 csapatos ULEB-kupának is lesz egy magyar résztvevője, ugyanis a Vitoriából átigazolt Dávid Kornél a spanyol Gran Canaria színeiben lép pályára az A csoportban.

A férfi Euroliga csoportbeosztása:
A csoport:
Vitoria (spanyol), Olimpiakosz (görög), Efes Pilsen (török), Bologna (olasz), Sopot (lengyel), Dinamo Moszkva (orosz), Le Mans (francia), Köln (német)

B csoport:
Maccabi Tel Aviv (izraeli), Panathinaikosz (görög), Malaga (spanyol), Cibona Zagreb (horvát), Ljubljana (szlovén), Partizan (szerb), Roma (olasz), Badalona (spanyol)

C csoport:
CSZKA Moszkva (orosz), Barcelona (spanyol), Treviso (olasz), Fenerbahce (török), Zalgiris Kaunas (litván), Pau-Orthez (francia), Arisz Szaloniki (görög), Napoli (olasz)

ULEB-kupa, A csoport:
AEK Athén (görög), Vrsac (szerb), Nancy (francia), Vilnius (litván), Gran Canaria (spanyol), Bamberg (német)