Vágólapra másolva!
Akár teljes magyar sikerrel is zárulhat a hétvége az európai kézilabdakupákban. A férfiak Bajnokok Ligájában a Veszprém és a Szeged csoportja leggyengébb ellenfeleivel találkozik, a Fradi és a Kiskunhalas női együttese pedig hat-, illetve tizenkét gólos előnnyel utazik idegenbeli visszavágójára.

A férfi Bajnokok Ligájában az MKB Veszprém és a Pick Szeged is saját csoportjának leggyengébb, pont nélkül álló csapatával, a szlovák Povazska Bystricával (Vágbeszterce), illetve a fehérorosz Breszt Meskovóval találkozik. A magyarok korábban már mindkét riválisukat biztosan legyőzték, így most is "kötelező" a két pont begyűjtése.

A legnehezebb feladat a Budapest Bank-FTC-re vár, amely a román Rulmentul Brasov otthonában próbál megőrizni valamennyit hatgólos (30-24) előnyéből, hogy bejuthasson a női BL-ben a 16 közé. A fővárosi együttes szerdán bajnoki rangadón kikapott a Dunaferr vendégeként, ami nem jó előjel Németh András együttese számára.

A nemzetközi porondon újoncnak számító Kiskunhalasnak könnyű dolga van, hiszen a női EHF kupában a 32 közé jutásért rendezett első mérkőzésen 34-22-re verte a fehérorosz Gorodnyicsanka Grodnót.

A magyar csapatok hétvégi programja:
Férfi BL, 4. forduló:
A csoport:
Povazska Bystrica (szlovák) - MKB Veszprém - szombat 17.30

B csoport:
Pick Szeged - Breszt Meskovo (fehérorosz) - szombat 16.15

Női EHF-kupa, a 32 közé jutásért, visszavágó:
Gorodnyicsanka Grodno (fehérorosz) - Kiskunhalas - szombat 16.00 (az első mérkőzésen: 22-34)

Női BL, a 16 közé jutásért, visszavágó:
Rulmentul Brasov (román) - Budapest Bank-FTC - vasárnap 18.00 (az első mérkőzésen: 24-30)