Vágólapra másolva!
A nőikézilabda-bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján a Dunaferr végig vezetve nyert a bajnokságban eddig százszázalékos Ferencváros ellen. Kovács Péter együttese elsősorban a 11 gólig jutó Mörtel vezérletével 30-26-ra győzte le hazai pályán a zöld-fehéreket.

női kézilabda-bajnokság, 9. forduló:
Dunaferr NK-Budapest Bank-FTC 30-26 (15-13)
Dunaújváros, 1500 néző
v.: Kékes, Kékes
A Dunaferr góllövői: Mörtel 11, Pigniczki 4, Ferling 3, Vincze 3, Gáspár 2, Borbás 2, Őri 2, Laluska 1, Lovász 1, Gerstmár 1.
Az FTC góllövői: Szucsánszki 6, Uhrakova 4, Németh H. 4, Kirsner 3, Mravikova 2, Tóth T. 2, Szamoránszky 2, Soós 2, Zácsik 1.
hétméteresek: 2/2, illetve 4/4
kiállítások: 6, illetve 4 perc

A Dunaferr már a mérkőzés elején megnyugtató előnyt szerzett, és negyedóra elteltével 10-5-re vezetett a fővárosiak ellen. Meghatározó volt a Fradi számára, hogy az első tíz percben mindössze két vendéggól született.

A hazai együttes elsősorban Mörtel Renáta remek teljesítményének köszönhetően tudott elhúzni, a vendégek nem tudták tartani az átlövőt, aki az első félidőben már hat találatnál járt. A Fradi játékosai pontatlanul játszottak, amikor pedig helyzetbe kerültek, a parádésan védő Sirina akadályozta meg a gólszerzést. Németh András tanítványai ennek ellenére felzárkóztak két gólra, így a félidő 15-13-as hazai előnnyel zárult.

A szünet után is jól tartotta a lépést a Ferencváros, így többször is egygólosra csökkentette a különbséget. A zöld-fehérek mégsem tudtak fordítani, ennek elsősorban a kapkodás volt az oka. A vendégek vezetőedzője ezért beküldte a rutinos Németh Helgát, de ez sem segített, hiszen a 40. percre ismét elhúzott a Dunaferr 20-16-ra. Mörtel továbbra is szórta a gólokat, a hazai védelem jól működött, így Ferling Bernadették megérdemelten gyűjtötték be a két pontot.

(Mobilpress)