Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprémnek és a Pick Szegednek is van javítanivalója a férfikézilabda Bajnokok Ligájában, míg a KEK-ben a Komlói BSK-Fűtőerőmű döntetlen állásról próbálja meg kiharcolni a továbbjutást Dániában.

A két magyar BL-résztvevőnek nem volt egyszerű dolga a múlt szombaton. A Veszprém az előző idényben finalista Portland San Antonio otthonában lépett pályára, míg a Szeged fogadta a címvédő Ciudad Realt.

Ugyan a magyarok közel egy félidőn át jól tartották magukat, a fordulást követően érvényesült a két spanyol gárda fölénye. A Portland a vártnál nagyobb arányban, 34-27-re, a Ciudad Real pedig - kihasználva a hazaiak szerb irányítójának, Danijel Andjelkovicnak súlyos sérülését - 25-20-ra diadalmaskodott. A Pick aztán kényszerből kedden visszaigazolta az NB I/B-s Csurgótól volt játékosát, Bajusz Sándort.

A következő, szombati fordulóban a Veszprém a szlovák Vágbesztercét (Povazska Bystrica) fogadja. A felvidéki gárda a nyitókörben otthon kapott ki a bosnyák Boszna Szarajevótól, így elmondható: az MKB-nak kötelező a győzelem.

A Szegedre ugyanez a kitétel érvényes azzal a különbséggel, hogy a Tisza-partiaknak idegenben, a fehérorosz Breszt Meskovo vendégeként kell(ene) begyűjteniük a továbbjutás szempontjából fontos két pontot.

A KEK 2. fordulójában a Komló viszont éppen jó hajrájának köszönheti, hogy maradt esélye a dán Bjerringbro-Silkeborg ellen. Igaz, a skandinávok otthon még esélyesebbnek számítanak, a magyar csapat nincs reménytelen helyzetben. A magyar gárda akár már a visszavágón bevetheti új szerzeményét, a szerb balátlövőt, Milos Mitrovicot.

A magyarok hétvégi programja:
Bajnokok Ligája, 2. forduló, A csoport:
MKB Veszprém - Povazska Bystrica (szlovák), szombat 16.15

Az állás: 1. Portland San Antonio (spanyol) 2 pont (34-27), 2. Boszna Szarajevo (bosnyák) 2 (31-29), 3. Povazska Bystrica 0 (29-31), 4. MKB Veszprém 0 (27-34)

B csoport:
Breszt Meskovo (fehérorosz) - Pick Szeged, szombat 15

Az állás: 1. Schaffhausen (svájci) 2 (30-20), 2. Ciudad Real (spanyol) 2 (25-20), 3. Pick Szeged 0 (20-25), 4. Breszt Meskovo 0 (20-30)

KEK, 2. forduló, visszavágó:
Bjerringbro-Silkeborg (dán) - Komlói BSK-Fűtőerőmű, vasárnap 14 ó (az első mérkőzésen: 23-23)