Vágólapra másolva!
Az Újpest hosszabbítás után nyert a DAC Invitel vendégeként, míg az Alba Volán-FeVita egy góllal kikapott az Acroni Jesenice otthonában a jégkorong Interligában.

Jégkorong Interliga:
DAC-Invitel - UTE 3-4 (0-1, 0-1, 3-1, 0-1)
Dunaújváros, 800 néző
vezette: Kovács B, Dr. Nyeste, Wolf
gól: White (46.), Schellin (48.), Borsos (53.) illetve Dubek (15.), Ladányi (28.), Galló (41.), Gergely (64.)
kiállítás: 14 perc, illetve 20 perc

1. harmad
Nem a legjobb előjelekkel várták a rangadót a dunaújvárosiak, hiszen Jaroslav Ferjo sérülés miatt nem játszhatott, illetve a két csapat legutóbbi mérkőzésén a lilák örülhettek: Újpesten 3-1-re, míg legutóbb Dunaújvárosban 4-2-re nyert az UTE együttese. A rangadó első harmada kevés helyzetet, viszont annál több kiállítást hozott. Az első húsz perc egyetlen találata is emberelőnyből született. A dunaújvárosi Szélig Viktor és az újpesti Ludomil Ondov verekedett össze, így mindkét játékost kiállították, de a hazaiak közül ekkor Orsó is a padon ült már. Az előnyt az UTE szlovák légiósa, Valdimir Dubek használta ki (0-1).

2. harmad
A második felvonás sem hozott változást a játék képében. A nyugodtabb, higgadtabb teljesítményt nyújtó fővárosiak előbb a harmadik percben kerültek ajtó-ablak helyzetbe, de a fiatal Szajbert hibázott, majd öt perc elteltével ismét Kiss hárított bravúrral. A ziccert a gólszerző Dubek hagyta ki. A nyolcadik percben azonban így is növelte előnyét az Újpest. A Borsos kiállítása miatt hátrányban játszó DAC hálójába az egykori újvárosi Ladányi talált be (0-2). A második harmad krónikájához hozzátartozik, hogy mindkét együttes elcserélte magát, ami nem jellemző ezen a szinten.

3. harmad
A záró harmad negyvenedik másodpercében eldőlni látszott az összecsapás: Ladányi passzát Galló Péter vágta a halóba (0-3). A hatodik percben szépített a DAC Jeff White révén (1-3). Az izgalmak csak ezután következtek. A nyolcadik percben Dubek került ismét ziccerbe, ám Kiss ezúttal is hárított. Nem sokkal később a svéd Linus Schellin talált be az újpesti kapuba, ami után ismét nyílt volt a találkozó (2-3). A 13. percben a lendületben játszó újvárosiak egyenlítettek. Borsos lépett meg egy koronggal, a kínálkozó lehetőséget kihasználta az újvárosiak rutinos csatára (3-3). Ezek után Ladányi még eltalálta a kapuvasat, ám az eredmény már nem változott; következhetett az öt perc hosszabbítás.

Hosszabbítás
A ráadás első percében Vass lövését hárította Bernei, majd egy perccel később ziccert hibázott Peterdi. A mindent eldöntő találat egy perccel a hosszabbítás vége előtt született: egy buli után az újpesti Gergely Csaba volt eredményes (3-4).

További eredmény:
Acroni Jesenice (szlovén) - Alba Volán-FeVita 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)

(MobilPress)