Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott elfoglaltsága miatt kérdésessé vált az EHF-kupa-győztes Budapest Bank-FTC indulása az október 28-29-én esedékes, viborgi Szuperkupán (azaz a klubcsapat Európa-bajnokságon). A magyar klub eredetileg lemondta volna az indulást, ám az európai szövetség (EHF) ragaszkodik a részvételhez az európai kupaszabályzat alapján. Az ügyben az FTC mellett Sinka László, a magyar szövetség főtitkára, az EHF végrehajtó bizottsági tagja is eljár.

Sinka azt kéri, hogy a Szuperkupa időpontját hozzák előre egy nappal, és október 27-én, illetve 28-án rendezzék meg a tornát. Jelenleg az EHF egyeztet az érintett csapatokkal. Maglódi Lajos, az együttest működtető kft. ügyvezető igazgatója kijelentette: csak a legvégső esetben tudnak elutazni a Szuperkupára.

"Olyan zsúfolt a hazai és a nemzetközi naptár, hogy nincs üres nap. Kérvényeztük az EHF-nél, hogy tekintsenek el a részvételünktől. Várjuk a választ. Természetesen nem lenne jó, hogy ha megbüntetnének bennünket, ezért azt tudom mondani, csak akkor indulunk, ha nincs más megoldás!"

A rangos viadalon a Budapest Bank-FTC mellett a Bajnokok Ligája-címvédő dán Viborg, a BL-finalista - három magyarral, Siti Eszterrel, Kindl Gabriellával és Pálinger Katalinnal felálló - szlovén Krim Ljubljana, s a KEK-első montenegrói Buducnost Podgorica szerepelne.

A Németh András irányította magyar válogatott - elvileg - október 30. és november 4. között edzőtáborozna Tiszaújvárosban, és a közös tréning előtt kötelező legalább egy pihenőnapot tartani. Így aztán a Szuperkupának legkésőbb október 28-án be kell fejeződnie. A gárda november 2-án Nagymihályon (Mihalovce), 4-én pedig Tiszaújvárosban mérkőzik meg Szlovákiával. A két csapat "Kézilabdás Barátság" magyar, illetve szlovák feliratú pólóban fog felsorakozni a pályán.