Vágólapra másolva!
A Cornexi kétgólos győzelmet aratott vendéglátóként a Dunaferr felett a nőikézilabda NB I vasárnapi mérkőzésén. A fehérváriak sikere újabb jele annak, hogy az idei pontvadászatban kiegyenlítettebb erők küzdelme várható a bajnoki érmekért.

Nőikézilabda NB I, 3. forduló:
Cornexi-Alcoa-HSB-Holding - Dunaferr NK 31-29 (18-14)
Székesfehérvár, 1000 néző,
vezette: Kékes, Kékes
legjobb dobók: Szrnka 10/3, Kenyeres 5, Triscsuk, Valová, Pádár M., 3-3, Balogh B. 3/1, illetve Ferling 9, Lovász 6, Mörtel 4, Őri A. 4/2
hétméteresek: 4/4 illetve 2/2
kiállítások: 8 perc illetve 8 perc

Sokkal jobban kezdett a Dunaferr, Ferling vezérletével három góllal is vezetett a vendégcsapat. A 13. percben Szabó Edina látva csapata gyenge játékát időt kért, ami jó húzásnak bizonyult. A Cornexi begyújtotta a rakétákat, és a 21. percre már négygólos hazai vezetést mutatott a tábla (12-8). Ebben a periódusban főleg Triscsuk és Szrnka góljai lendítettek nagyot a hazaiakon. Az utolsó percekre feljött valamelyest a Dunaferr, ám a végjáték ismét a hazaiaké volt, akik négygólos vezetéssel mehettek pihenőre.

A szünet nem tett jót a Cornexinek, két gyors góllal nyitott a Dunaferr, a hazaiak trénere azonban ismét sikerrel avatkozott közbe: a fehérváriak kapujában a Feketét váltó Djeric gyakorlatilag minden kapura lőtt labdát védett. A 36. percben egyenlítettek az újvárosiak. A 45. percre beleerősítettek a fehéráriak, ismét 3 góllal vezetek, ám Korgyuk kiállítása megint felhozta Kovács Péter csapatát, Mörtel duplájával az utolsó tíz percre nyílt lett a mérkőzés. Az 58. percben kisebb közjáték zavarta meg a meccset, a nézők véletlenül ásványvizet öntöttek a Dunaferr kispadja elé, ki kellett üríteni a szektor első sorát, és némi időbe telt, míg a az illetékesek rendet tudtak tenni.

Víziparádé után újra a kézilabdáé lehetett a főszerep: Szrnka góljával ismét kettőre növelte előnyét a Cornexi, az utolsó pillanatokban pedig Szabó Edina már csak azért kért időt, hogy tudatosítsa csapatában: hosszú idő után sikerült legyőzni a sokszoros bajnokot. A kulcspillanatokban összeszedettebben játszó Cornexi megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Mobilpress