Vágólapra másolva!
A Férfi Hivatásos Kosárlabda Alszövetség versenybizottsága másodfokon úgy határozott, hogy a Debreceni Vadkakasok csapata részt vehet az élvonal 2006/2007-es szezonjában.

A klub számára kedvező állásfoglalásról szóló levelet Takács László, a csapatot működtető részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke mutatta be az együttes szerdai sajtótájékoztatóján.

A versenybizottság első fokon pénzügyi tartozások és be nem mutatott hivatalos igazolások miatt utasította el a hajdúságiak nevezését. A klub részéről a hiánypótlás azóta megtörtént, ezért megkapta az engedélyt is. Takács ehhez annyit tett hozzá, bár örülnek a pozitív határozatnak, de továbbra is fenntartják, a férfi liga egy illegitim szervezet.

A sajtótájékoztató eredeti témája az idén PipeLife-kupa néven rendezendő hagyományos nemzetközi torna volt, amelyen a hazaiak péntektől vasárnapig az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban a cseh Novy Jicin, a bosnyák Igokea és a montenegrói Buducnost Podgorica alakulatait látják vendégül. A belépés ingyenes.

A csapat szakmai terveivel kapcsolatban Rajko Toroman vezetőedző elmondta, a megújult kerettel mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában a legjobb négy közé szeretnének kerülni, az új igazolások - az amerikai Gregory Harris, a szlovén Davorin Skornik, a szerb-szlovén Milos Mirkovic, a horvát Miro Vranjic, valamint a magyar Likár Péter és Ádám Béla - sokat segíthetnek a célkitűzések elérésében.