Vágólapra másolva!
A magyar férfigyeplabda-válogatott a szakmai várakozásokat felülmúlva második helyezést ért el a Horvátország, Szlovákia és Szlovénia legjobb gyeplabdásait felvonultató 10. Pannónia-kupán.

A magyar csapat első mérkőzésén a legerősebb játékerőt képviselő házigazdával játszott. Az első félidőben a magyar csapat teljesen egyenrangú ellenfél volt, komoly küzdelem alakult ki a két csapat között.

Mindkét oldalon esett egy-egy akciógól, a magyarok gólját Kosárszky Norbert csapatkapitány szerezte. A második félidő első percében büntetetőkornerből kapott gól hidegzuhanyként érte a kicsit álmosan kezdő magyarokat. A horvátok további két büntetőkornerből szerzett góllal végül eldöntötték a mérkőzést.

A csapat második ellenfele a szlovák válogatott volt. Csapatunk támadóbb szellemű felállással magabiztosan és fegyelmezetten kezdte a mérkőzést, Kosárszky Norbert révén a 10. percben előnyt szerzett. A szlovákok azonban két büntetőkornerből lőtt góllal átvették a vezetést.

A második félidőben a magyar csapat rendkívül összeszedett és koncentrált játékkal, Hulitza Zoltán bravúros mesterhármasával megfordította a mérkőzést és végül magabiztosan 4-2-re győzött.

A torna utolsó napján a szlovénok vártak a magyarokra, akik előző nap nagy meglepetésre remek játékkal kishíján legyőzték a hazai pályán addig magabiztosan játszó horvát együttest. A szlovén és a magyar csapat hasonló játékerőt képvisel, emiatt az első félidő kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, mindkét oldalon több gólveszélyes szituáció alakult ki.

A magyarok a 20. percben - a kapu elé belőtt labdához remek ütemben érkező Löschnig Viktor góljával - megszerezték vezetést. Már úgy tűnt, hogy magyar előnnyel zárul az első félidő amikor egy perccel a szünet előtt egy magyar védelmi hibát kihasználva a szlovén csapat szép góllal egyenlített.

A második játékrész a szlovénok nagy meglepetésére erős magyar mezőnyfölényt hozott. Gólhelyzet azonban itt is - ott is kialakult. Mindkét csapat kapusa bravúros védéseket mutatott be. Azonban a magyar csapat koncentráltabb és ami a lényeg, eredményesebb is volt. Az újonc válogatott csatár - Horovitz Tamás - góljával megszerezték a vezetést, amelyet a magyar csapat legjobbja - Mujahid Tamás - góljával erősített meg. Ezzel biztossá vált a mieink győzelme.

A horvát - szlovák meccs eredményétől függött, hogy a magyar csapat ez első két helyezés melyikét szerzi meg. Sajnos érvényesült a papírforma és a hazai csapat ellentmondást nem tűrő, magabiztos játékkal 6-0-ra lesöpörte a szlovákokat, így megérdemelten hódította el idén is a Pannónia-kupát.

Amagyar válogatott ezüstérmes lett, amely messze felülmúlta a torna előtti szakmai várakozásokat. A fegyelmezett, jó játék ezúttal nemcsak a megbízható erős védelemnek, hanem a sikeres támadójátéknak volt köszönhető. Mindemellett fontos megemlíteni, hogy a fiatalabb generáció játékosai (Horovitz Tamás, Olasz Balázs, Pádár Zoltán) remekül beilleszkedtek és megmutatták, hogy készek a megmérettetésre. Újra sikerült nagypályás tétmérkőzéseket nyerni.

eredmények:
Szlovákia - Szlovénia 0-2 (0-1)
gól: Mesaric, Stanko

Horvátország - Magyarország 5-1 (1-1)
gól: Vucic (2), Bujan, Kranjcec, Josip, illetve Kosárszky

Magyarország - Szlovákia 4-2 (1-2)
gól: Hulitza (3), Kosárszky, illetve Blazovsky (2)

Szlovénia - Horvátország 2-2 (1-2)
gól: Stanko, Mesaric, illetve Bujan, Hanzek

Magyarország - Szlovénia 3-1 (1-1)
gól:
Löschnig V., Horovitz, Mujahid, illetve Mesaric

Horvátország - Szlovákia 6-0 (5-0)
gól: Vucic (3), Abramovic, Tolusic, Hanzek

A Pannónia-kupa végeredménye:
1. Horvátország 7 pont
2. Magyarország 6
3. Szlovénia 4
4. Szlovákia 0

A válogatott keret tagjai:
Álló Marcell, Bordás Zsolt, Oolasz Balázs, Kosárszky Norbert, Ficzere Zsombor, Ficzura Ferenc (Rosco HC), Medveczky Péter, Löschnig Tamás, Horovitz Tamás, Hulitza Zoltán, Lénárd Máté, Löschnig Viktor, Konorót Bálint, Kovács Péter (Építők SC), Pádár Zoltán (Olcote HC), Mujahid Tamás (ARES HC). Szövetségi kapitány: Ficzere Zsombor, csapatvezető Kassai Attila.