Vágólapra másolva!
Pénteken megkezdődik a hétcsapatos jégkorong Borsodi Liga 2006/07-es idénye.

A mezőny az előző szezonhoz képest valamelyest átalakult. A címvédő Alba Volán-FeVita új edzővel,a cseh Karol Dvorakkal készül, s a gárda junior együttese Fehérvári Titánok néven szintén a felnőttek között versenyez majd. A nyitónapon éppen ez a két csapat találkozik 18 órakor, majd a jövő héten folytatódik a küzdelem.

A trónfosztásra készülő Újpest mellett a pénzügyi válságból lassan kilábaló Dunaújváros tulajdonost és vele együtt nevet váltott, és a jövőben Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu elnevezéssel szerepel.

A Ferencváros amatőrként indul, és hazai mérkőzéseit a káposztásmegyeri Budapesti Koriközpontban rendezi. A Miskolci Jegesmedvék új pályát kaptak, és bíznak abban, hogy megindul a fejlődés. Ebben lesz segítségükre a híres szlovák tréner, Jan Faith.

Az előző szezonban a szlovákiai Érsekújvár, most pedig a Csíkszereda lesz határon túli induló. Az erdélyiek utoljára 1944-ben szerepeltek a magyar bajnokságban.

Jó erőt képviselnek, és akár az érmek leosztásába is beleszólhatnak, erre bizonyíték, hogy múlt héten az Újpestet 3-1-re legyőzték a Megyeri úton. Visszavágni már szombaton lehet: a Magyar Kupa negyeddöntőjében Csíkszeredán. A Győr ebben az idényben nem vállalta a Borsodi Ligában való szereplést.