Vágólapra másolva!
A magyar nőikosárlabda-válogatott első Európa-bajnoki selejtezőjén vereséget szenvedett Görögországtól Zalaegerszegen, a férfiak viszont a harmadik fordulóban megszerezték első győzelmüket Belgiumban.

Nőikosárlabda, Európa-bajnoki selejtező, A csoport
Magyarország - Görögország 64-70 (17-12, 13-22, 19-22, 15-14)
Zalaegerszeg, 700 néző
vezette: Lukas (cseh), Talics (szerb)
Magyarország: Iványi 6/6, Cserny 13, Fűrész 2, Károlyi 17/15, Császár 9. Cserék: Englert -, Fegyverneky 5, Kajdacsi 5, Papp 2, Ujhelyi 5. Szövetségi kapitány: Sterbenz Tamás
Görögország: Kaltsidou 6/6, Stachtiari 9/3, Maltsi 16, Sarekgou 13, Kalentzou 11/3. Cserék: Chatzinikolaou -, Kosma -, Kostaki 12/3, Limoura 4. Szövetségi kapitány: Missias Kostas.

Idegesen kezdett a magyar válogatott, rengeteg hibával játszottak a mieink, szerencsére azonban a görögök nem tudták kihasználni csapatunk gyenge rajtját. Fegyverneky beállásával némileg stablilizálódott játékunk, így az első szünetre ötpontos előnyre tehettünk szert.

A második negyed is a hellének számára kezdődött jobban, ezúttal azonban nem sikerült feljavulnunk. Nemcsak hogy ledolgozták hátrányukat a vendégek, hanem a félidőre Evanthia Maltsi vezérletével négypontos előnyre tettek szert.

A fordulás után sem sikerült frissítenie játékán a magyar válogatottnak. Ötlettelen, statikus támadójáték végén ritkán szereztek kosarat Iványiék, ráadásul a lepattanókat is gyenge százalékkal szedték a lányok. A görög csapat éljátékosai lendületbe jöttek, szórták a triplákat, így nőtt hét pontra a különbség.

Fordítani a záró negyedben sem tudott a magyar gárda, Anasztazia Kosztaki viszont igazolta klasszisát: a francia Aix-en-Provence légiósa elleni védekezés megoldhatatlan feladatnak bizonyult. Az utolsó másodpercek technikai és taktikai hibái pedig bizonyították: csapatunk még nem érett össze igazán komoly célok eléréséhez.

A mieink legközelebb szeptember 9-én Fehéroroszország ellen lépnek pályára idegenben. Csak egy adalék a meccshez: a beloruszok első Eb-selejtezőjükön 70-66-ra nyertek Bulgária otthonában. Nagyon nehéz lesz megszereznünk a csoportban a második helyet, mely még éltetné továbbjutási reményeinket anélkül, hogy pótselejtezőre kényszerülnénk.

(Mobilpress)