Vágólapra másolva!
Az olaszokkal vívott két egri felkészülési mérkőzés (8-7-es győzelem, majd 7-6-os vereség) után véglegesítette a szeptemberi vízilabda Európa-bajnokságon szereplő 15 fős együttesét Szilágyi Péter női szövetségi kapitány.

A szakvezető az eddig 13 névből álló listáját hétfő este a bő két héttel ezelőtti kínai Világkupán ötödikként végzett együttesben is helyet kapott Brávik Fruzsinával és az öt éve kontinensgyőztes, ám a 2004-es athéni olimpia után a válogatottból kikerült Györe Anettel egészítette ki. Györe mellett a "tizenötök" közül a 2001-ben Budapesten Európa-bajnok, tavaly, Montrealban világbajnok Tóth I Andrea hiányzott még az augusztusi tiencsini Vk-ról.

A gárda, amely a legutóbbi, 2003-as szlovéniai Európa-bajnokságon a döntőt éppen az itáliaiakkal szemben elveszítve lett második, csütörtökön kel útra Belgrádba a szeptember 1. és 10. között zajló 2006-os földrészközi csúcseseményre.

A keret:
kapusok:
Horváth Patrícia, Tóth II Andrea
mezőnyjátékosok:
Benkő Tímea, Brávik Fruzsina, Bujka Barbara, Drávucz Rita, Györe Anett, Pelle Anikó, Primász Ágnes, Stieber Mercedes, Takács Orsolya, Tomaskovics Eszter, Tóth I Andrea, Valkay Ágnes, Zantleitner
Krisztina.

A magyar női válogatott első csoportmérkőzését az Eb-n a hollandokkal játssza szombaton, majd a spanyolok következnek vasárnap, s a házigazda szerbek hétfőn.