Vágólapra másolva!
Öt magyar csapatot érintett az ősszel rajtoló vízilabda európai kupák selejtezőinek sorsolása, amelyet vasárnap készítettek el a junior nők Európa-bajnokságának otthont adó orosz városban, Kirisiben.

A férfiaknál a legrangosabb sorozatban, az Euroligában a legutóbbi kiírásban negyeddöntőig jutott két magyar élcsapat, a Honvéd és a Vasas kiemelt, s az első körökben nem szerepel, vízbe száll viszont a magyar bajnoki bronzérmes Eger. A hevesiek a C betűjelű, hatcsapatos csoportban próbálkozhatnak meg a továbbjutással a portugáliai Portóban.

A férfi LEN-kupában az ob I-ben negyedikként zárt Szeged és az ötödik helyen végzett Újpest mutatkozik be először: a csongrádiak otthonukban fogadhatják a B csoport tagjait, míg a lila-fehérek Spanyolországba utaznak és igyekezhetnek a Terrassa otthonában továbbjutni az öttagú társaságból.

A nőknél a friss LEN-kupa-győztes és a Dunaújváros fél évtizedes hazai bajnoki sikersorozatát megtörő Honvéd kiemelt a Bajnokcsapatok Európa Kupájában, ugyanakkor a legutóbbi kiírásban BEK-harmadik Dunaújváros már az első körben érdekelt, a gárda helyzetét megkönnyíti viszont, hogy odahaza fogadhatja négy külföldi riválisát.

A második számú szériában, az európai szövetség nevét viselő LEN-kupában a magyar bajnoki bronzérmes Szentest kiemelték, és miután a BVSC, mint az ob I negyedik helyezettje, nem nevezett, a helyén az OSC indulhat, amely egyszersmind vendéglátó is lesz: Budapesten fogadhatja a hétcsapatos selejtezőcsoport többi résztvevőjét.

A csoportbeosztások:
férfiak:
Euroliga:
A csoport (elöl a házigazda): Triglav Kranj (szlovén), Brescia (olasz), CN Sabadell (spanyol), Oradea (román), Strakonice (cseh), Innsbruck (osztrák)
B csoport: Panioniosz (görög), Spandau 04 (német), Galatasaray (török), ASV Wien (osztrák), Lugano (svájci), Kuhat (finn)
C csoport: Salgueiros Porto (portugál), EGER, Dinamo Moszkva (orosz), Bayer Ürdingen (német), Polar Bears Ede (holland), SC Horgen (svájci)
D csoport: Primorac Kotor (szerb), Montpellier (francia), Iljicsevec Mariupol (ukrán), Pocztowiec Lodz (lengyel), Adalar Istanbul (török), Druzsba Gomel (fehérorosz)

LEN-kupa:
A csoport: CN Terrassa (spanyol), Lukoil Volgograd (orosz), ÚJPEST, Enka Istanbul (török), Steaua Bucuresti (román)
B csoport: SZEGED, NC Hania (görög), Budvanska Riviera (szerb), ZPB Barendrecht (holland), Esti Istanbul (török)
C csoport: VK Sibenik (horvát), RN Savona (olasz), CN Aix le Bain (francia), NC Hiosz (görög), Neukollm Berlin (német)
D csoport: Nervi (olasz), CSZKA VMF Moszkva (orosz), ASC Duisburg (német), Crvena zvezda (szerb), CN Mataro (spanyol)

nők:
Bajnokcsapatok Európa Kupája:
A csoport: CF Portuense (portugál), Uralocska (orosz), BZC Brandenburg (holland), Bayer Ürdingen (német)
B csoport: Olympic Nice (francia), ANC Glyfada (görög), CN Alcorcon (spanyol), PVK Vrutki (szlovák), Liverpool (brit)
C csoport: Fiorentina (olasz), ASPTT Nancy (francia), Donk Gouda (holland), SM Zürich (svájci)
D csoport: DUNAÚJVÁROS, Bochum (német), CN Sabadell (spanyol), Sheffield (brit), Strakonice (cseh)

LEN-kupa:
A csoport: OSC, NU Patrasz (görög), Bracciano (olasz), Novgorod (orosz), CN Moscardo (spanyol), Penguin London (brit), Union Bordeaux (francia)
B csoport: Botev Vraca 2000 (bolgár), Padova (olasz), SZKIF Moszkva (orosz), Mediterrani Barcelona (spanyol), Manchester (brit), Lille Universite (francia).