Vágólapra másolva!
Két új külföldi és egy saját nevelésű játékossal kötött szerződést a bajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa-győztes Pick Szeged férfikézilabda-csapata.

A 19 éves francia kapus, Milan Calic négy, míg a 26 esztendős szlovén átlövő, Ognjen Backovic kettő plusz kettő szezonra írt alá - hangzott el a légiósok szombati bemutatásán a szegedi Széchenyi téren.

Calic egyszeres felnőtt bajnok a Montpellier-vel, és 15-ször szerepelt hazája junior válogatottjában. Backovic jobbkezes átlövő, 196 cm magas, 85-szörös szlovén válogatott, egyszeres bajnok, a nemzeti csapattal Európa-bajnoki ezüstérmes. Legutóbb a német Bundesligában szerepelő Minden együttesét erősítette.

Rajtuk kívül a 19 éves Lele Ákos - a sportigazgató Lele Ambrus fia - is aláírt a felnőtt csapathoz, mégpedig öt idényre.

"A Pick Szeged hosszú, többéves fejlesztési programjának keretében fiatal játékosokkal állapodott meg, és a csapat hamarosan erősebb lesz, mint valaha. Bízunk benne, hogy az igazolások révén előrébb léphetünk mind a hazai, mind a nemzetközi porondon" - mondta Ujhelyi István, a klub társadalmi elnöke.