Vágólapra másolva!

Eredményes évet zárt a DVSC nőikézilabda-csapata

A hőn áhított bajnoki érmet ugyan nem sikerült megnyernie a DVSC nőikézilabda-csapatának - nagy küzdelemben végül a negyedik helyen végzett -, ezzel együtt rendkívül sikeresnek ítélték meg a 2005/2006-os évadot a főszereplők.

A szezonzáró sajtótájékoztatón Oláh Sándor, a DVSC Női Kézilabda Kft. ügyvezetője elmondta: mind játékban, mind az eredményeket tekintve előrelépett a csapat, és bár megvolt a lehetőség az éremszerzésre a honi pontvadászatban, az, hogy végül ez nem sikerült, csak némileg adhat okot hiányérzetre.

A Bíró Imre vezette együttes tudniillik a Magyar Kupában és az EHF-kupában is messzire jutott, és főleg a nemzetközi sorozatban elért elődöntős menetelés dicséretes. A klubból emellett immár hárman - Csáki Viktória, Orbán Annamária és Szűcs Gabriella is - tagjai a felnőttválogatottnak.

Bíró Imre vezetőedző értékelése szerint az irányító-átlövő Orbán Annamária és a kapus Tatyjana Vorozscova nyújtotta a legjobb produkciót, de több-kevesebb sikerélményben minden játékosnak volt része. A szakember szerint az együttes sikereinek a legfőbb kulcsa a védekezésben rejlik, ennek az agresszivitása és hatékonysága határozta meg a mindenkori eredményességet.