Vágólapra másolva!
Nagy sajtónyilvánosság mellett tartotta meg első közös edzését Kemény Dénes szövetségi kapitány Világkupára készülő kerete csütörtökön a Margitszigeten, ahol - a Hajós uszoda régi 50-es medencéjében - zajlik majd a világ nyolc legjobb vízilabdacsapatának vetélkedősorozata június 13. és 18. között.

A szakvezető a három olaszországi légiós, a klubkötelezettségei miatt csak később hazaérkező Kásás Tamás, Madaras Norbert és Szívós Márton mellett nélkülözni volt kénytelen az amúgy a sátorfedelétől már megszabadult kisebb medencében megtartott foglalkozásról az egyetemi vizsgája miatt igazoltan távolmaradó Steinmetz Ádámot és a kisebb torokbetegséggel bajlódó Szécsi Zoltánt.

A többiek viszont felszabadultan, vidáman végezték a gyakorlatokat, mondta is utóbb Kemény Dénes, hogy kevésbé jó hangulatot várt, hiszen a Világkupán fellépő, s a jelenlegi 19-esről 13 fősre apadó gárdában még akadnak "üres" helyek, vagyis éppen a közös foglalkozásokon nyílik módja kinek-kinek igazolni beválogatása jogosságát.

Magát a budapesti Vk-t a kapitány a pekingi olimpia felé vezető út egyik fontos állomásának tartja, és jelentőségében elébe helyezi a szeptemberi belgrádi Európa-bajnokságnak, főképpen azért, mert előbbit itthon játssza a nemzeti együttes.

"Meg akarjuk nyerni a Világkupát, nem kötelező jelleggel mondom ezt, mert nincs szó ilyesmiről, de illendő lenne itthon tartani az elsőséget, még ha nagyon komoly riválisok várnak is ránk a kevesebb, mint egy hónap múlva esedékes tornán. Ehhez persze nagyon jól fel kell készülni" - mondta Kemény Dénes azon a sajtótájékoztatón, amely a délbe nyúló csütörtöki edzést követte és amelyen együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Vízilabda Szövetség és a Malév.

A szerződés értelmében a nemzeti légitársaság repíti el a válogatottat minden fontosabb eseményére, miközben a Malév lesz a névadója a Világkupa előtt és után esedékes olyan mérkőzéseknek, amelyeket a Kemény-legénység vív Szlovákiával (Eger, június 1. és 2.), az Egyesült Államokkal (az elsőt Hódmezővásárhelyen, június 9-én, a másodikat a Margitszigeten, 10-én), Horvátországgal (Margitsziget, július 26.), Németországgal (Margitsziget, július 29.), Romániával (Békéscsaba, augusztus 2.) és a szeptember 1. és 10. között esedékes, belgrádi Eb előtti utolsó felkészülési összecsapáson ismét Horvátországgal (Szombathely, augusztus 15.).