Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-bajnokság döntőjének negyedik mérkőzésén, fordulatos találkozón szerezte meg a győzelmet a Domino-BHSE a Vasas ellen. A Komjádi-uszodában lejátszott találkozón végig szoros küzdelem zajlott, Benedek utolsó másodpercben lőtt góljával harcolták ki a vendégek az ötödik, mindent eldöntő összecsapás lehetőségét.

A mérkőzés összefoglalója

Eredmény, férfi vízilabda ob I, döntő, 4. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - Domino-BHSE 8-9 (2-1, 2-2, 1-2, 3-4)
Komjádi-uszoda, 2000 néző
v.: Kiszelly G., Székely B.
gól: Vindisch 3/2, Varga Dániel 3/1, Varga Dénes 1, Steinmetz Barna 1, illetve Benedek 2, Tóth 2, Kiss 2/1, Vári1, Biros 1, Paján 1
előnyök: 4/2, illetve 10/5
büntetők: 4/3, illetve 1/1

A várakozásoknak megfelelően nagy koncentráltsággal kezdtek a csapatok, mindkét oldalon a végsőkig kivárva próbálták kihasználni a támadóidőt. Fegyelmezett, és jó védekezésének köszönhetően a Honvéd nem sok lehetőséget adott a hazaiaknak a pontos befejezésekhez, eközben a Domino kétszer is kapufát lőtt. Az első gól Benedek nevéhez fűződött az ötödik percben, aki egy emberelőnyös helyzetet értékesítve szerezte meg a vezetést. Ezt követően fordított a Vasas, előbb Vindisch büntetőből kiegyenlített, majd Varga Dániel emberelőnyből megszerezte a vezetést csapatának. (2-1).

A folytatásban Nagy Viktort tornáztatták meg a vendégek, aki szép védésekkel tartotta az eredményt, de Tóth Márton emberelőnyös helyzetben megeresztett lövésével szemben, már ő is tehetetlen volt. Ezután újabb emberelőnyös helyzetet értékesítettek Benedekék, így máris ők vezettek egy góllal. Az angyalföldiek nem zuhantak össze, és bár Steinmetz Ádám ragyogó emelése csak a kapufán landolt, egy leindítás után Varga Dénes talált a hálóba, majd Vindisch büntetőből lőtt góljával újra a hazaiak vezettek (4-3).

A szünet után az addig is jól védő Gergely mutatott be bravúrokat, Vindisch büntetőjét is megfogta ekkor - így nem tudta növelni előnyét Földi László együttese. A hazaiak védekezése is feljavult, így az emberelőnyös helyzeteket már a vendégek sem tudták mindig góllal befejezni. Aztán már negyedik (!) ötméteresét kapta Vasas, amit Vindisch helyett ezúttal Varga Dániel vállalt el, majd lőtte a hálóba. Paján azonban látványos előnygóljával még izgalmasabbá tette a folytatást, így döntetlennel fordultak a felek a hajrára. (5-5)

Az utolsó negyedben egy megúszás után Varga Dániel szerezte meg a vezetést az angyalföldieknek, de Tóth az ellenakcióból kiegyenlített. A továbbiakban egyik gárda sem tudott fellélegezni, mert mindig ki tudott egyenlíteni az ellenfél, így Kiss Gergely góljára Steinmetz Barna válaszolt, majd Kiss büntetőből volt eredményes, ezt Vindisch bombagóllal egyenlítette ki. Az utolsó percben Benedek szerezte csapata sokadik kapufáját, majd az utolsó (!) másodpercben lőtt szenzációs góljával reményben tartotta csapata aranyérmes álmait.

A három győzelemig tartó csatában 2-2-re áll a két együttes, így a vasárnapi ötödik találkozó dönt a bajnoki cím sorsáról.

Mobilpress