Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-bajnokság rájátszásos döntőjének harmadik mérkőzését a címvédő Honvéd nyerte 15-5-re a Vasas ellen a Kőér utcában, így 2-1-re szépített az egyik csapat harmadik győzelméig tartó sorozatban.

Férfivízilabda-bajnokság, rájátszás, 3. mérkőzés:
Domino-BHSE - TEVA-VasasPlaket 15-5 (4-1, 4-3, 2-0, 5-1) (videoösszefoglaló)
gól:
Kiss 4, Biros 3, Kovács 2, Paján, Hárai, Benedek, Fodor, Molnár, Bárány 1-1, illetve Varga Dénes 3, Steinmetz B., Varga Dániel 1-1.

Villámrajtot vett a Honvéd, a Vasas-kapufák sorjázása közepette a vendéglátók kétszer egymás után betaláltak, a játékrész végére pedig a kétszeres olimpiai bajnok Kiss Gergely duplázása révén 4-1-re húzott el a hazai gárda.

A folytatásban egy másik kétszeres ötkarikás aranyérmes, az angyalföldi Steinmetz Barnabás bombázott a bal felsőbe, de a triplázó Kiss tartotta a különbséget, a válogatott társ, Biros Péter pedig jelezte: lassan kilábal a sérülés utáni felépülését követő hullámvölgyből (6-2).

Miután a kép nem változott, a harmadik nyolc percre négytalálatnyi (8-4) Honvéd-előny birtokában fordultak a csapatok. A Vasas még megpróbált visszazárkózni, ám hatástalan akciói, az egyre fokozódó elbizonytalanodás (még kettős emberelőnyt is elpuskázott a piros-kék együttes) logikus következményeként mind jelentősebb hátrányba került a kihívó.

Ugyanakkor a bajnoki címvédő - a 10-8-ra, majd 9-8-ra elveszített első két meccs után - önmagához képest javuló játékkal, fokozatosan növelve előnyét végül kiütéssel, 15-5-re diadalmaskodott a teljesen összezuhanó Vasas felett, s 2-1-re módosította a rájátszásos döntő állását. Ám még kétszer nyernie kell(ene) titulusa megvédéséhez.

A rájátszás negyedik összecsapását csütörtökön, az eredetileg tervezett 19:30 óra helyett 18 órától rendezik meg a Komjádi uszodában. A Telesport vasárnap esti tájékoztatása szerint az időpont azért változott, mert így az m2 élőben közvetítheti a mérkőzést.