Vágólapra másolva!
A Franciaországban élő és profiskodó örmény rögbiválogatott megérdemelt, 24-13-as győzelmet aratott Magyarország ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat szombati, érdi összecsapásán. A vereség ellenére Magyarország még mindig az első helyen áll, legközelebb május 27-én, Esztergomban lép pályára Litvánia ellen.

Rögbi Európa-bajnoki selejtező, 3B divízió
Magyarország - Örményország 13-24 (3-7)
Érd, 1500 néző. Vezette: Dudko (moldáv)
Magyarország: Heckel, Suiogan, Tóth, Novák, Madarász, Koller, Sőlősi, Deli - Pfeiffer - Lloyd, Kendi Gábor, Túri, Simon, Kendi Géza, Molnár. Cserék: Nagy R., Lakatos, Jéga-Szabó, Bíró, Brinyiczki.
Magyar pontszerzők: Lloyd (8), Molnár (5).

Az Eb-selejtezősorozatban a feljebb képés kivívásáért folytatott harcban a legnagyobb rivális Örményország válogatottját fogadta Érden a magyar rögbiválogatott. A sérülések miatti átszervezés érződött is az együttes támadójátékán, az első játékrész gyakorlatilag értékelhető akció nélkül telt el. Az örmények sem tudtak sokat támadni, de Boghossian nagyszerű egyéni akciója révén vezetést szereztek, a magyarok büntetőből tudtak szépíteni (3-7).

A második játékrész elején folytatódott a büntetőpárbaj (3-3 pontot így értek el a felek), a szikrázóan kemény játékból azonban a vendégek jöttek ki jobban, és kirobbanó egyéni teljesítményeknek köszönhetően elhúztak. A hajrában már hiába rohamozott elszántan együttesünk, csak a hátrány csökkentésére szépítésre futotta idejéből (13-24).

Neuzer András szövetségi kapitány: "A csapat ezúttal nem tudott olyan nagyszerű játékkal előrukkolni, mint Bulgáriában, de be kell látni, jobban játszó ellenfelünk irányította is a játékot. Profi mentalitásukat jól jellemzik azok a profi szabálytalanságok, amivel széttördelték a játékunkat, és amiket az egyébként nagyszerűen közreműködő bíró sem vett észre. A vereség ellenére büszke vagyok csapatomra, az eredmény jól mutatja, micsoda csatát vívtunk az örményekkel. Amennyiben utolsó meccsünkön legyőzzük Litvániát, még van esélyünk a továbbjutásra, de elsődlegesen az a célunk, hogy fiatal játékosainkból egy megújuló válogatottat formáljunk."

Fotó: Makrai-Kis Zoltán (sportfoto.hu)
Nyílt tolongás

A rögbisek selejtezőszisztémája a jégkorongozókéhoz hasonló: a világranglista-helyezések alapján beosztott csoportok győztesei egy osztállyal feljebb jutnak, míg a második helyezettek pótselejetezőn érhetik el a magasabb divíziót.

A 3B divízió állása

M

Gy

D

V

+/-

P

1. Magyarország

3

2

0

1

9

7

2. Örményország

2

2

0

0

51

6

2. Bulgária

4

1

0

3

-97

6

3. Litvánia

1

1

0

0

53

3

5. Szlovénia

2

0

0

2

-16

2


További mérkőzések:
2006. május 6.: Szlovénia - Litvánia
2006. május 13.: Örményország - Szlovénia
2006. május 27. (Esztergom): MAGYARORSZÁG - Litvánia
(időpont nélkül): Litvánia - Örményország